притисни ентер »

Да се обидуваш намерно да се заразиш со Омикрон е како играње со динамит
Да се обидуваш намерно да се заразиш со Омикрон е како играње со динамит

Да се обидуваш намерно да се заразиш со Омикрон е како играње со динамит

Идејата дека можеби не е лошо намерно да се заразиме со сојот Омикрон стана почеста кај луѓето кои биле вакцинирани и оние кои ја примиле третата доза вакцина против Ковид 19. „Зошто намерно не се заразите со сојот Омикрон? Тој е благ, нели? И дали може да го зајакне имунитетот?“… Ова се само дел од прашањата што може да се видат на социјалните мрежи

„Да се обидуваш намерно да се заразиш со ОМИКРОН е како играње со динамит“

„Да се обидуваш намерно да се заразиш со ОМИКРОН е како играње со динамит“

Идејата дека можеби не е лошо намерно да се заразиме со сојот Омикрон стана почеста кај луѓето кои биле вакцинирани и оние кои ја примиле третата доза вакцина против Ковид 19. „Зошто намерно не се заразите со сојот Омикрон? Тој е благ, нели? И дали може да го зајакне имунитетот?“… Ова се само дел од прашањата што може да се видат на социјалните мрежи

НЕ СИ ИГРАЈТЕ СО МАЈКАТА ПРИРОДА: Пет причини зошто не е добро намерно да се заразите со омикрон

НЕ СИ ИГРАЈТЕ СО МАЈКАТА ПРИРОДА: Пет причини зошто не е добро намерно да се заразите со омикрон

Откако се појави многу позаразна варијанта на ковид-19 (омикрон) која веројатно е помалку сериозна во однос на симптомите од делта, некои се прашуваат зошто не би се заразиле само со тој вид и да ја завршат целата приказна. Д-р Роберт Марфи од Медицинскиот факултет на Универзитетот Нортвестерн вели дека ваквото размислување „почнува да се шири како

НЕ СИ ИГРАЈТЕ СО МАЈКАТА ПРИРОДА Пет причини зошто не е добро намерно да се заразите со омикрон

НЕ СИ ИГРАЈТЕ СО МАЈКАТА ПРИРОДА Пет причини зошто не е добро намерно да се заразите со омикрон

Откако се појави многу позаразна варијанта на ковид-19 (омикрон) која веројатно е помалку сериозна во однос на симптомите од делта, некои се прашуваат зошто не би се заразиле само со тој вид и да ја завршат целата приказна. Д-р Роберт Марфи од Медицинскиот факултет на Универзитетот Нортвестерн вели дека ваквото размислување „почнува да се шири како

Пет причини зошто не е добро намерно да се заразите со омикрон

Пет причини зошто не е добро намерно да се заразите со омикрон

Откако се појави omicron, многу заразната варијанта на COVID-19 која веројатно е помалку сериозна во однос на симптомите од делта, некои се прашуваа зошто едноставно не би се заразиле со тој сој и не ја завршат целата пандемиска приказна. Д-р Роберт Марфи од Медицинскиот факултет на Универзитетот Нортвестерн вели дека ваквото размислување „почнува

Пет причини зошто не е добро намерно да се заразите со омикрон

Пет причини зошто не е добро намерно да се заразите со омикрон

Д-р Роберт Марфи од Медицинскиот факултет на Универзитетот Нортвестерн вели дека ваквото размислување „почнува да се шири како шумски пожар“. „Многу луѓе почнуваат да размислуваат на овој начин. Различни типови на луѓе – вакцинирани, невакцинирани, антиваксери“, рече Марфи. „Но, тоа е луда идеја, како да одлучите да играте со динамит“, додаде тој.

Кружи „неразумна“ идејата дека луѓето треба намерно да се заразуваат со омикрон за да стекнат имунитет!

Кружи „неразумна“ идејата дека луѓето треба намерно да се заразуваат со омикрон за да стекнат имунитет!

Идејата за намерна  инфекција со омикрон станува сè попопуларна, вели др. Пол Офит, директор на Центарот за едукација за вакцини во Детската болница во Филаделфија, известува CNN и N1. Ако сте ги примиле сите дози од вакцината, зошто не би можеле намерно да се заразите со омикронот за да стекнете природен имунитет и да ставите крај на таа приказна

Зошто не треба намерно да се заразите со омикрон?

Зошто не треба намерно да се заразите со омикрон?

Идејата дека не е лошо намерно да се заразите со омикрон, најновиот сој на ковид-19, постои, но експертите велат дека е лудост да го направите тоа. Доктор Пол Офит, директор на Центарот за едукација за вакцини во Детската болница во Филаделфија, вели дека идејата за намерно заразување со омикрон е сè попопуларна и доаѓа од секакви видови луѓе, вакцинирани

Идејата за намерна инфекција се шири како шумски пожар: ЗОШТО НЕ ТРЕБА НАМЕРНО ДА СЕ ЗАРАЗИТЕ СО ОМИКРОН – НЕ СИ ИГРАЈТЕ СО ПРИРОДАТА!

Идејата за намерна инфекција се шири како шумски пожар: ЗОШТО НЕ ТРЕБА НАМЕРНО ДА СЕ ЗАРАЗИТЕ СО ОМИКРОН – НЕ СИ ИГРАЈТЕ СО ПРИРОДАТА!

Треба да бидете луди за намерно да одите да се заразите со омикрон. Тоа е како играње со динамит, предупредуваат докторите А ко сте ги примиле сите дози од вакцината против Ковид-19, зошто едноставно намерно не би се заразиле со омикрон варијантата на коронавирус како би стекнале природен имунитет и да ставите крај на таа приказна? Омикрон е сепак

ЛЕКАРИТЕ ПРЕДУПРЕДУВААТ НА ПЕТ ПРИЧИНИ: Зошто не е добра идеја намерно да се заразите со омикрон

ЛЕКАРИТЕ ПРЕДУПРЕДУВААТ НА ПЕТ ПРИЧИНИ: Зошто не е добра идеја намерно да се заразите со омикрон

Ако сте ги примиле сите дози вакцина, зошто едноставно не би можеле намерно да се заразите со омикрон варијантата на коронавирусот за да добиете природен имунитет и да ја завршите таа приказна? Омикрон е сепак поблага варијанта, зарем не? Тоа се прашања што често можат да се прочитаат и видат на социјалните мрежи овие денови. И дејата за намерна зараза