притисни ентер »

Петти меѓународен фолклорен фестивал „Св. Троица“ во Долно Лисиче
Петти меѓународен фолклорен фестивал „Св. Троица“ во Долно Лисиче

Петти меѓународен фолклорен фестивал „Св. Троица“ во Долно Лисиче

Претседателката на Советот на Општина Аеродром, Ивана Цветковска, денеска оствари средба со дел од учесниците на меѓународниот фолклорен фестивал „Св. Троица“, што се одржува од 13 до 17 јуни во Долно Лисиче. Цветковска на учесниците им посака пријатен престој во нашата Општина и успешни настапи на фестивалот. Петтиот по ред фолклорен фестивал свечено

Петти Меѓународен фолклорен фестивал „Св. Троица“ во Долно Лисиче

Петти Меѓународен фолклорен фестивал „Св. Троица“ во Долно Лисиче

Во Долно Лисиче од денеска се одржува Меѓународниот фолклорен фестивал „Св. Троица“, на кој публиката на трите фестивалски вечери ќе има можност да ги проследи настапите на над 500 учесници од играорни друштва од повеќе земји од регионот.

Петти меѓународен фолклорен фестивал „Св. Троица“ во Долно Лисиче

Петти меѓународен фолклорен фестивал „Св. Троица“ во Долно Лисиче

Претседателката на Советот на Општина Аеродром, Ивана Цветковска, денеска оствари средба со дел од учесниците на меѓународниот фолклорен фестивал „Св. Троица“, што се одржува од 13 до 17 јуни во Долно Лисиче. Цветковска на учесниците им посака пријатен престој во нашата Општина и успешни настапи на фестивалот. Петтиот по ред фолклорен фестивал свечено

Петти меѓународен фолклорен фестивал „Св. Троица“ во Долно Лисиче

Петти меѓународен фолклорен фестивал „Св. Троица“ во Долно Лисиче

Претседателката на Советот на Општина Аеродром, Ивана Цветковска, денеска оствари средба со дел од учесниците на меѓународниот фолклорен фестивал „Св. Троица“, што се одржува од 13 до 17 јуни во Долно Лисиче. Цветковска на учесниците им посака пријатен престој во нашата Општина и успешни настапи на фестивалот. Петтиот по ред фолклорен фестивал свечено

Петти меѓународен фолклорен фестивал „Св. Троица“ во Долно Лисиче

Петти меѓународен фолклорен фестивал „Св. Троица“ во Долно Лисиче

Претседателката на Советот на Општина Аеродром, Ивана Цветковска, денеска оствари средба со дел од учесниците на меѓународниот фолклорен фестивал „Св. Троица“, што се одржува од 13 до 17 јуни во Долно Лисиче. Цветковска на учесниците им посака пријатен престој во нашата Општина и успешни настапи на фестивалот. Петтиот по ред фолклорен фестивал свечено

Фолклорен фестивал „Св. Троица“ во Долно Лисиче

Фолклорен фестивал „Св. Троица“ во Долно Лисиче

Над 500 учесници од повеќе држави ќе настапат на петтиот меѓународен фолклорен фестивал „Св. Троица“, што ќе се одржува од денеска до 17 јуни во Долно Лисиче. Во текот на трите фестивалски дена, покрај домаќините, ќе настапат игроорци и од Косово, Србија, Словачка, Полска, Бугарија и Црна Гора. Организатор на фестивалот е културно-уметничкото друштво

Фолклорен фестивал „Св. Троица" во Долно Лисиче

Фолклорен фестивал „Св. Троица" во Долно Лисиче

Во текот на трите фестивалски дена, покрај домаќините, ќе настапат игроорци и од Косово, Србија, Словачка, Полска, Бугарија и Црна Гора. Организатор на фестивалот е културно-уметничкото друштво „Гоце Маркоски" од Долно Лисиче, а покровители на манифестацијата се Општина Аеродром и Град Скопје.

Фолклорен фестивал „Св. Троица“ во Долно Лисиче

Фолклорен фестивал „Св. Троица“ во Долно Лисиче

Над 500 учесници од повеќе држави ќе настапат на петтиот меѓународен фолклорен фестивал „Св. Троица“, што ќе се одржува од денеска до 17 јуни во Долно Лисиче. Во текот на трите фестивалски дена, покрај домаќините, ќе настапат игроорци и од Косово, Србија, Словачка, Полска, Бугарија и Црна Гора. Организатор на фестивалот е културно-уметничкото друштво

Над 500 учесници ќе настапат на фолклорниот фестивал „Св. Троица“ во Долно Лисиче

Над 500 учесници ќе настапат на фолклорниот фестивал „Св. Троица“ во Долно Лисиче

Над 500 учесници од повеќе држави ќе настапат на петтиот меѓународен фолклорен фестивал „Св. Троица“, што ќе се одржи од 13 до 17 јуни во Долно Лисиче. Фестивалот свечено ќе биде отворен в петок, 14 јуни во 19:00 часот, а во текот на трите фестивалски дена покрај домаќините, ќе настапат игроорци и од Косово, Србија, Словачка, Полска, Бугарија и Црна