притисни ентер »

Поради брегзитот 100.000 Германци би можеле да останат без работа?
Поради брегзитот 100.000 Германци би можеле да останат без работа?

Поради брегзитот 100.000 Германци би можеле да останат без работа?

Излегувањето на Британија од Европската Унија без договор би можел Германија да ја чини 100.000 работни места, предупредуваат економисти во истражување објавено во неделното издание на Велт. Станува збор за заедничка студија на економисти на Институтот за економски истражувања и Универзитетот Мартин Лутер во Хале. Вработените во германската автомобилска

Излегувањето на Велика Британија од ЕУ, ќе ја чини Германија 100.000 работни места

Излегувањето на Велика Британија од ЕУ, ќе ја чини Германија 100.000 работни места

Ниту во една друга земја ефектот на вкупната вработеност не е така голема како во Германија, истакна еден од авторите на истражувањето Оливер Холтемоелер. Тој додаде дека со истражувањето се опфатени само тие ризици за губење на работните места, кои се резултат на падот на извозот поради новите царини на увоз во Велика Британија во случај на нерегулиран

Во Германија 100.000 луѓе ќе останат без работа при Брегзит без договор

Во Германија 100.000 луѓе ќе останат без работа при Брегзит без договор

Излегувањето на Велика Британија од Европска унија без договор би можело да ја чини Германија 100.000 работни места, покажува најновото истражување објавено во „Велт ам Зонтаг“. – Ниту во една друга земја ефектот на вкупната вработеност не е така голема како во Германијан – истакна еден од авторите на истражувањето Оливер Холтемоелер. Тој додаде дека

Без договор во Германија 100.000 луѓе ќе останат без работа при Брегзит

Без договор во Германија 100.000 луѓе ќе останат без работа при Брегзит

Со истражувањето се опфатени само тие ризици за губење на работните места, кои се резултат на падот на извозот поради новите царини на увоз во Велика Британија во случај на нерегулиран Брегзит, а не се земени предвид ризиците по пазарот на трудот поради губење на интерес за вложување. Излегувањето на Велика Британија од Европска унија без договор би

Во Германија 100.000 луѓе ќе останат без работа при Брегзит без договор

Во Германија 100.000 луѓе ќе останат без работа при Брегзит без договор

Берлин, 11. февруари 2019 (ОХРИДПРЕС) – Излегувањето на Велика Британија од Европска унија без договор би можело да ја чини Германија 100.000 работни места, покажува најновото истражување објавено во „Велт ам Зонтаг“. – Ниту во една друга земја ефектот на вкупната вработеност не е така голема како во Германија – истакна еден од авторите на истражувањето

Околу 600.000 работни места под закана поради Брегзит без договор

Околу 600.000 работни места под закана поради Брегзит без договор

Излегувањето на Велика Британија од Европска унија без договор би можело да ја чини Германија 100.000 работни места, покажува најновото истражување објавено во „Велт ам Зонтаг“. “Ниту во една друга земја ефектот на вкупната вработеност не е така голема како во Германија“, истакна еден од авторите на истражувањето Оливер Холтемоелер. Со истражувањето

При брегзит без договор во Германија 100.000 луѓе ќе останат без работа

При брегзит без договор во Германија 100.000 луѓе ќе останат без работа

Излегувањето на Велика Британија од Европска унија без договор би можело да ја чини Германија 100.000 работни места, покажува најновото истражување објавено во „Велт ам Зонтаг“. – Ниту во една друга земја ефектот на вкупната вработеност не е така голема како во Германија, истакна еден од авторите на истражувањето Оливер Холтемоелер. Тој додаде дека

При Брегзит без договор во Германија 100.000 луѓе ќе останат без работа

При Брегзит без договор во Германија 100.000 луѓе ќе останат без работа

Излегувањето на Велика Британија од Европска унија без договор би можело да ја чини Германија 100.000 работни места, покажува најновото истражување објавено во „Велт ам Зонтаг“. – Ниту во една друга земја ефектот на вкупната вработеност не е така голема како во Германија, истакна еден од авторите на истражувањето Оливер Холтемоелер. Тој додаде дека

При брегзит без договор во Германија 100.000 луѓе ќе останат без работа

При брегзит без договор во Германија 100.000 луѓе ќе останат без работа

Излегувањето на Велика Британија од Европска унија без договор би можело да ја чини Германија 100.000 работни места, покажува најновото истражување објавено во „Велт ам Зонтаг“. „Ниту во една друга земја ефектот на вкупната вработеност не е така голема како во Германија“, истакна еден од авторите на истражувањето Оливер Холтемоелер. Тој додаде дека

При Брегзит без договор во Германија 100.000 луѓе ќе останат без работа

При Брегзит без договор во Германија 100.000 луѓе ќе останат без работа

Излегувањето на Велика Британија од Европска унија без договор би можело да ја чини Германија 100.000 работни места, покажува најновото истражување објавено во „Велт ам Зонтаг“. – Ниту во една друга земја ефектот на вкупната вработеност не е така голема како во Германија, истакна еден од авторите на истражувањето Оливер Холтемоелер. Тој додаде дека