притисни ентер »

Пронајдени канти со бензин, крпи…дали пожарот во Евија бил подметнат?
Пронајдени канти со бензин, крпи…дали пожарот во Евија бил подметнат?

Пронајдени канти со бензин, крпи…дали пожарот во Евија бил подметнат?

Непроценлива штета е предизвикана од големиот пожар во Еубеја на островот Евија во Грција, а истрагата има тврди докази дека пожарот е подметнат. Пожарот во моментов е локализиран и се држи под контрола, но на терен остануваат во крајна мобилност пожарникарите, 6 авиони и 3 хеликоптери. Истрагата в ели дека има солидна основа да тврди дека пожарот