притисни ентер »

Ретроспектива на Манчевски и премиера на „Кајмак“ на „Софија филм фест“
Ретроспектива на Манчевски и премиера на „Кајмак“ на „Софија филм фест“

Ретроспектива на Манчевски и премиера на „Кајмак“ на „Софија филм фест“

Интернационалниот филмски фестивал во Софија претставува целосна ретроспектива на творештвото на најтрофејниот македонски режисер Милчо Манчевски – неговите седум долгометражни филмови и две од краткометражните дела. Ова ќе биде бугарска премиера на неговиот најнов филм, „Кајмак“. – Ретроспективата на целосното творештво е едно од оние специјални задоволства

Ретроспектива на творештвото е специјално задоволство – гледаш каде ти оди гласот, вели Манчевски кој претседава Со жирито на Софија филм фест

Ретроспектива на творештвото е специјално задоволство – гледаш каде ти оди гласот, вели Манчевски кој претседава Со жирито на Софија филм фест

Со целосна ретроспектива на творештвото и бугарска премиера на „Кајмак“, филмскиот фестивал во Софија ќе го претстави македонскиот режисер Милчо Манчевски, кој ќе биде и на чело на главното фестивалско жири. Во ретроспективата се неговите седум долгометражни филмови и две од краткометражните дела, проекцијата на „Кајмак“ е на 18 март, а ќе присуствува

Премиера на „Кајмак“ и целиот опус на Манчевски на „Софија филм фест“

Премиера на „Кајмак“ и целиот опус на Манчевски на „Софија филм фест“

„Ретроспектива на целосното творештво е едно од оние специјални задоволства – гледаш каде ти оди гласот. Го поминуваш животот правејќи уметност, се внесуваш и жртвуваш и убаво ти е; и гледаш дека има луѓе што тоа го следат, твојата уметност ги радува, им значи, им влијае на тоа како размислуваат“, изјави Манчевски по повод ретроспективата на неговото

„Гледаш каде ти оди гласот“ : Ретроспектива на Манчевски на Софија филм фест

„Гледаш каде ти оди гласот“ : Ретроспектива на Манчевски на Софија филм фест

Интернационалниот филмски фестивал во Софија претставува целосна ретроспектива на творештвото на најтрофејниот македонски режисер, Милчо Манчевски – неговите седум долгометражни филмови и две од краткометражните дела. Ова ќе биде бугарска премиера на неговиот најнов филм, „Кајмак“. „Ретроспектива на целосното творештво е едно од оние специјални задоволства

Ретроспектива на Манчевски и премиера на „Кајмак“ на „Софија филм фест“

Ретроспектива на Манчевски и премиера на „Кајмак“ на „Софија филм фест“

Интернационалниот филмски фестивал во Софија претставува целосна ретроспектива на творештвото на македонски режисер, Милчо Манчевски – неговите седум долгометражни филмови и две од краткометражните дела. Ова ќе биде бугарска премиера на неговиот најнов филм, „Кајмак“. „Ретроспектива на целосното творештво е едно од оние специјални задоволства – гледаш

Ретроспектива на Манчевски и премиера на „Кајмак“ на Софија Филм Фест,  Манчевски и на чело на меѓународното жири

Ретроспектива на Манчевски и премиера на „Кајмак“ на Софија Филм Фест, Манчевски и на чело на меѓународното жири

„Ретроспектива на целосното творештво е едно од оние специјални задоволства – Гледаш каде ти оди гласот“, изјави славеникот Манчевски. Интернационалниот филмски фестивал во Софија претставува целосна ретроспектива на творештвото на најтрофејниот македонски режисер, Милчо Манчевски – неговите седум долгометражни филмови и две од краткометражните дела

Ретроспектива на Манчевски и премиера на „Кајмак“ на Софија филм фест

Ретроспектива на Манчевски и премиера на „Кајмак“ на Софија филм фест

Интернационалниот филмски фестивал во Софија претставува целосна ретроспектива на творештвото на најтрофејниот македонски режисер, Милчо Манчевски – неговите седум долгометражни филмови и две од краткометражните дела. Ова ќе биде бугарска премиера на неговиот најнов филм „Кајмак“. „Ретроспектива на целосното творештво е едно од оние специјални задоволства

Ретроспектива на Манчевски и премиера на „Кајмак“ на Софија филм фест: Манчевски и на чело на меѓународното жири

Ретроспектива на Манчевски и премиера на „Кајмак“ на Софија филм фест: Манчевски и на чело на меѓународното жири

„Ретроспектива на целосното творештво е едно од оние специјални задоволства – Гледаш каде ти оди гласот“, изјави славеникот Манчевски. Интернационалниот филмски фестивал во Софија претставува целосна ретроспектива на творештвото на најтрофејниот македонски режисер, Милчо Манчевски – неговите седум долгометражни филмови и две од краткометражните дела

Премиера на „Кајмак“ и ретроспектива на Манчевски на „Софија филм фест“

Премиера на „Кајмак“ и ретроспектива на Манчевски на „Софија филм фест“

Интернационалниот филмски фестивал во Софија претставува целосна ретроспектива на творештвото на македонски режисер Милчо Манчевски – неговите седум долгометражни филма и две од краткометражните дела. Ова ќе биде бугарска премиера на неговиот најнов филм, „Кајмак“. „Ретроспектива на целосното творештво е едно од оние специјални задоволства – гледаш

Ретроспектива на Манчевски и премиера на „Кајмак“ на „Софија филм фест“

Ретроспектива на Манчевски и премиера на „Кајмак“ на „Софија филм фест“

Интернационалниот филмски фестивал во Софија претставува целосна ретроспектива на творештвото на најтрофејниот македонски режисер, Милчо Манчевски – неговите седум долгометражни филмови и две од краткометражните дела. Ова ќе биде бугарска премиера на неговиот најнов филм, „Кајмак“. „Ретроспектива на целосното творештво е едно од оние специјални задоволства