притисни ентер »

САД испраќаат десантен брод заради повлекувањето на војниците од Сирија
САД испраќаат десантен брод заради повлекувањето на војниците од Сирија

САД испраќаат десантен брод заради повлекувањето на војниците од Сирија

Во правец кон Сирија американската армија испратила десантен брод што ќе биде поддршка за групата која ја напушта Сирија, објави Волстрит џурнал повикувајќи се на неименувани американски воени претставници. Тој брод и војници ќе треба да обезбедат сигурно повлекување и дадат вооружена поддршка во моменти кога армијата е „најранлива“. Станува збор

САД испраќаат десантен брод заради повлекувањето на војниците од Сирија

САД испраќаат десантен брод заради повлекувањето на војниците од Сирија

Во правец кон Сирија американската армија испратила десантен брод што ќе биде поддршка за групата која ја напушта Сирија, објави Волстрит џурнал повикувајќи се на неименувани американски воени претставници. Тој брод и војници ќе треба да обезбедат сигурно повлекување и дадат вооружена поддршка во моменти кога армијата е „најранлива“. Станува збор за

САД испраќаат десантен брод заради повлекувањето на војниците од Сирија

САД испраќаат десантен брод заради повлекувањето на војниците од Сирија

Вашингтон, 12 јануари 2109 (МИА) – Во правец кон Сирија американската армија испратила десантен брод што ќе биде поддршка за групата која ја напушта Сирија, објави Wallstreet Journal, повикувајќи се на неименувани американски воени претставници. Тој брод и војниците ќе треба да осигурат безбедно повлекување и да дадат вооружена поддршка во моменти

САД испраќаат десантен брод заради повлекувањето на војниците од Сирија

САД испраќаат десантен брод заради повлекувањето на војниците од Сирија

Во правец кон Сирија американската армија испратила десантен брод што ќе биде поддршка за групата која ја напушта Сирија, објави Волстрит џурнал повикувајќи се на неименувани американски воени претставници. Тој брод и војници ќе треба да обезбедат сигурно повлекување и дадат вооружена поддршка во моменти кога армијата е „најранлива“. Станува збор за

САД испраќаат десантен брод заради повлекувањето на војниците од Сирија

САД испраќаат десантен брод заради повлекувањето на војниците од Сирија

Во правец кон Сирија американската армија испратила десантен брод што ќе биде поддршка за групата која ја напушта Сирија, објави Волстрит џурнал повикувајќи се на неименувани американски воени претставници. Тој брод и војници ќе треба да обезбедат сигурно повлекување и дадат вооружена поддршка во моменти кога армијата е „најранлива“. Станува збор за

САД испраќаат десантен брод заради повлекувањето на војниците од Сирија

САД испраќаат десантен брод заради повлекувањето на војниците од Сирија

Во правец кон Сирија американската армија испратила десантен брод што ќе биде поддршка за групата која ја напушта Сирија, објави Волстрит џурнал повикувајќи се на неименувани американски воени претставници. Тој брод и војници ќе треба да обезбедат сигурно повлекување и дадат вооружена поддршка во моменти кога армијата е „најранлива“. Станува збор за

САД испраќаат десантен брод заради повлекувањето на војниците од Сирија

САД испраќаат десантен брод заради повлекувањето на војниците од Сирија

САД испраќаат десантен брод заради повлекувањето на војниците од Сирија Во правец кон Сирија американската армија испратила десантен брод што ќе биде поддршка за групата која ја напушта Сирија, објави Волстрит џурнал повикувајќи се на неименувани американски воени претставници. Тој брод и војници ќе треба да обезбедат сигурно повлекување и дадат вооружена

САД испраќаат десантен брод заради повлекувањето на војниците од Сирија

САД испраќаат десантен брод заради повлекувањето на војниците од Сирија

Во правец кон Сирија американската армија испратила десантен брод што ќе биде поддршка за групата која ја напушта Сирија, објави Волстрит џурнал повикувајќи се на неименувани американски воени претставници. Тој брод и војници ќе треба да обезбедат сигурно повлекување и дадат вооружена поддршка во моменти кога армијата е „најранлива“. Станува збор за

САД испраќаат десантен брод заради повлекувањето на војниците од Сирија

САД испраќаат десантен брод заради повлекувањето на војниците од Сирија

Во правец кон Сирија американската армија испратила десантен брод што ќе биде поддршка за групата која ја напушта Сирија, објави Волстрит џурнал повикувајќи се на неименувани американски воени претставници. Вашингтон, 12 јануари 2109 (МИА) – Во правец кон Сирија американската армија испратила десантен брод што ќе биде поддршка за групата која ја напушта

Пентагон потврди – почна повлекувањето а војската од Сирија

Пентагон потврди – почна повлекувањето а војската од Сирија

Американското Министерство за одбрана потврди дека почна да повлекува дел одопремата од Сирија. Сепак, нема детални информаци од кои сириски подрачја се повлекува опремата на американската армија и како ќе се одвива повлекувањето. Според непотврдени извори Централната американска команда одредила бродови и авиони кои ќе бидат употребени за акцијата