притисни ентер »

Може да се падне на 35 различни датуми: ЗОШТО ВЕЛИГДЕН СЕКОГАШЕ Е ВО НЕДЕЛА И НА ПОЛНОЌ, а не преку ден?
Може да се падне на 35 различни датуми: ЗОШТО ВЕЛИГДЕН СЕКОГАШЕ Е ВО НЕДЕЛА И НА ПОЛНОЌ, а не преку ден?

Може да се падне на 35 различни датуми: ЗОШТО ВЕЛИГДЕН СЕКОГАШЕ Е ВО НЕДЕЛА И НА ПОЛНОЌ, а не преку ден?

Сите знаеме дека Велигден е празник со непостојана дата за празнување. Денот не го менува, а датумот го менува. Може да биде во април, а и во мај. Временското растојание, од кога до кога може да се падне Велигден е определено и тоа се движи од 4 април до 8 мај, односно, најрано: три дена пред Благовец, а најдоцна: два дена по Ѓурѓовден. Што значи дека

Може да се падне на 35 различни датуми: ЗОШТО ВЕЛИГДЕН СЕКОГАШЕ Е ВО НЕДЕЛА И НА ПОЛНОЌ, а не преку ден?

Може да се падне на 35 различни датуми: ЗОШТО ВЕЛИГДЕН СЕКОГАШЕ Е ВО НЕДЕЛА И НА ПОЛНОЌ, а не преку ден?

Сите знаеме дека Велигден е празник со непостојана дата за празнување. Денот не го менува, а датумот го менува. Може да биде во април, а и во мај. Временското растојание, од кога до кога може да се падне Велигден е определено и тоа се движи од 4 април до 8 мај, односно, најрано: три дена пред Благовец, а најдоцна: два дена по Ѓурѓовден. Што значи дека

Може да се падне на 35 различни датуми: Зошто Велигден секогаш е во недела и на полноќ, а не преку ден?

Може да се падне на 35 различни датуми: Зошто Велигден секогаш е во недела и на полноќ, а не преку ден?

Сите знаеме дека Велигден е празник со непостојана дата за празнување. Денот не го менува, а датумот го менува. Може да биде во април, а и во мај. Временското растојание, од кога до кога може да се падне Велигден е определено и тоа се движи од 4 април до 8 мај, односно, најрано: три дена пред Благовец, а најдоцна: два дена по Ѓурѓовден. Што значи дека

ВЕЛИГДЕН МОЖЕ ДА СЕ ПАДНЕ НА 35 РАЗЛИЧНИ ДАТУМИ: Eве зошто е секогаш во недела и на полноќ!

ВЕЛИГДЕН МОЖЕ ДА СЕ ПАДНЕ НА 35 РАЗЛИЧНИ ДАТУМИ: Eве зошто е секогаш во недела и на полноќ!

Сите знаеме дека Велигден е празник со непocтојана дата за празнување. Денот нe го мeнyва, а датумот го мeнyва. Може да биде во април, а и во мај. Временското растојание, од кога до кога може да се падне Велигден е опpeделено и тоа се движи од 4 април до 8 мај, односно, најрано: три дена пред Благовец, а најдоцна: два дена по Ѓурѓовден. Што значи дека

Може да се падне на 35 различни датуми: Зошто Велигден секогаш е во недела и на полноќ, а не преку ден?

Може да се падне на 35 различни датуми: Зошто Велигден секогаш е во недела и на полноќ, а не преку ден?

Може да се падне на 35 различни датуми: Зошто Велигден секогаш е во недела и на полноќ, а не преку ден? Сите знаеме дека Велигден е празник со непостојана дата за празнување. Денот не го менува, а датумот го менува. Може да биде во април, а и во мај. Временското растојание, од кога до кога може да се падне Велигден е определено и тоа се движи од 4

Велигден секогаш се паѓа во недела - Зошто е тоа така

Велигден секогаш се паѓа во недела - Зошто е тоа така

Сите знаеме дека Велигден е празник со непостојана дата за празнување. Денот не го менува, а датумот го менува. Може да биде во април, а и во мај. Временското растојание, од кога до кога може да се падне Велигден е определено и тоа се движи од 4 април до 8 мај, односно, најрано: три дена пред Благовец, а најдоцна: два дена по Ѓурѓовден. Што значи дека

Зошто Велигден секогаш паѓа во недела и како се пресметува датумот

Зошто Велигден секогаш паѓа во недела и како се пресметува датумот

Сите знаеме дека Велигден е празник со непостојана дата за празнување. Денот не го менува, а датумот го менува. Може да биде во април, а и во мај. Временското растојание, од кога до кога може да се падне Велигден е определено и тоа се движи од 4 април до 8 мај, односно, најрано: три дена пред Благовец, а најдоцна: два дена по Ѓурѓовден. Што значи дека

Зошто Велигден секогаш паѓа во недела и како се пресметува датумот

Зошто Велигден секогаш паѓа во недела и како се пресметува датумот

ИЗВОР Скопје24 | април 22, 2019 Сите знаеме дека Велигден е празник со непостојана дата за празнување. Денот не го менува, а датумот го менува. Може да биде во април, а и во мај. Временското растојание, од кога до кога може да се падне Велигден е определено и тоа се движи од 4 април до 8 мај, односно, најрано: три дена пред Благовец, а најдоцна: два

Kако се пресметува датумот за Велигден?

Kако се пресметува датумот за Велигден?

Сите знаеме дека Велигден е празник со непостојана дата за празнување. Празник неврзан за датум. Тој е секогаш во недела, но која недела и на кој датум? Денот не го менува, а датумот го менува. Може да биде во април, а и во мај. Зошто е така и како се определува тоа? Временското растојание, од кога до кога може да се падне Велигден е определено и тоа