притисни ентер »

Клиничка исхрана за пациенти кои не можат да се хранат

Клиничка исхрана за пациенти кои не можат да се хранат

Препораки за исхраната според заболувањето, за прехранбените потреби, како и контрола, а со цел побрзо оздравување ќе добиваат пациентите во Кабинетот за клиничка исхрана. Во Кабинетот за клиничка исхрана, кој првпат се отвори во Република Македонија, совети ќе добиваат пациентите кои треба да добиваат артефициална исхрана (ентерална или парентерална),

Отворен нов кабинет за клиничка исхрана на клиниката за гастро

Отворен нов кабинет за клиничка исхрана на клиниката за гастро

Препораки за исхраната според заболувањето, а со цел побрзо оздравување ќе добиваат пациентите во кабинетот за клиничка исхрана, кој денеска е отворен на универзитетската клиника за гастроентерохепатологија. Клиниката со средства од фондот за здравствено осигурување набави и нови ендоскопски капсули преку кои ќе се следат заболувањата на тенкото црево,

Нова метода на Клиниката за гастро

Нова метода на Клиниката за гастро

Embedded video for Нова метода на Клиниката за гастро На Клиниката за Гастроентерохепатологија е воведена нова метода за испитувања на заболувањата кај тенкото црево со ендоскопски капсули. Лекарите велат дека со овој метод ќе имаат навремена и брза дијагностика. Воедно, на Клиниката е отворен и кабинет за клиничка исхрана, чии услуги ќе ги нудат и

Клиниката за гастроентерохепатологија отвори кабинет за клиничка исхрана

Клиниката за гастроентерохепатологија отвори кабинет за клиничка исхрана

Препораки за исхраната според заболувањето, за прехранбените потреби, како и контрола, а со цел побрзо оздравување ќе добиваат пациентите во Кабинетот за клиничка исхрана, кој денеска беше отворен на Универзитетската Клиника за Гастроентерохепатологија. Во Кабинетот за клиничка исхрана, кој првпат се отвора во Македонија, совети ќе добиваат пациентите

Нова метода за испитување на заболување на тенкото црево почна да се применува на клиниката за гастро

Нова метода за испитување на заболување на тенкото црево почна да се применува на клиниката за гастро

Embedded video for Нова метода за испитување на заболување на тенкото црево почна да се применува на клиниката за гастро Нова метода за испитување на заболување на тенкото црево почна да се применува на клиниката за гастро

Првпат Кабинет за клиничка исхрана на Гастроентерохепатологија, како и нови ендоскопски капсули

Првпат Кабинет за клиничка исхрана на Гастроентерохепатологија, како и нови ендоскопски капсули

Препораки за исхраната според заболувањето, за прехранбените потреби, како и контрола, а со цел побрзо оздравување ќе добиваат пациентите во Кабинетот за клиничка исхрана, кој денеска е отворен на Универзитетската Клиника за Гастроентерохепатологија. Во Кабинетот за клиничка исхрана, кој првпат се отвори во Република Македонија, совети ќе добиваат

Првпат Кабинет за клиничка исхрана на Гастроентерохепатологија, како и нови ендоскопски капсули

Првпат Кабинет за клиничка исхрана на Гастроентерохепатологија, како и нови ендоскопски капсули

Скопје, 12 јули 2018 (МИА) - Препораки за исхраната според заболувањето, за прехранбените потреби, како и контрола, а со цел побрзо оздравување ќе добиваат пациентите во Кабинетот за клиничка исхрана, кој денеска е отворен на Универзитетската Клиника за Гастроентерохепатологија. Во Кабинетот за клиничка исхрана, кој првпат се отвори во Република Македонија,

Кабинет за клиничка исхрана и нова ендоскопска капсула на Гастроентерохепатологија

Кабинет за клиничка исхрана и нова ендоскопска капсула на Гастроентерохепатологија

Кабинет за клиничка исхрана и нова ендоскопска капсула за испитување на заболувањата на тенкото црево денеска ќе бидат пуштени во употреба на Универзитетската клиника за гастроентерохепатологија. Од Клиниката информираат дека на настанот се очекува да присуствуваат претставници од Министерството за здравство и од Фондот за здравствено осигурување на

Кабинет за клиничка исхрана и нова ендоскопска капсула на Гастроентерохепатологија

Кабинет за клиничка исхрана и нова ендоскопска капсула на Гастроентерохепатологија

Кабинет за клиничка исхрана и нова ендоскопска капсула за испитување на заболувањата на тенкото црево денеска ќе бидат пуштени во употреба на Универзитетската клиника за гастроентерохепатологија. Од Клиниката информираат дека на настанот се очекува да присуствуваат претставници од Министерството за здравство и од Фондот за здравствено осигурување на

Кабинет за клиничка исхрана и нова ендоскопска капсула на Гастроентерохепатологија

Кабинет за клиничка исхрана и нова ендоскопска капсула на Гастроентерохепатологија

Скопје, 12 јули 2018 (МИА) - Кабинет за клиничка исхрана и нова ендоскопска капсула за испитување на заболувањата на тенкото црево денеска ќе бидат пуштени во употреба на Универзитетската клиника за гастроентерохепатологија. Од Клиниката информираат дека на настанот се очекува да присуствуваат претставници од Министерството за здравство и од Фондот