притисни ентер »

НБРМ: Цената на квадрат станбен простор во Скопје расте
НБРМ: Цената на квадрат станбен простор во Скопје расте

НБРМ: Цената на квадрат станбен простор во Скопје расте

Цената на квадратниот  станбен простор во Скопје непрекинато расте покажува анализата на Народната банка. Според индексот на цени на станови кој го изготви НБРМ во второто тромесечје метар квадратен станбен простор поскапел за 8,2 отсто во споредба со првиот квартал односно првите три месеци од годинава а поскапување од 11,5 проценти се бележи на годишно

Празни станови во Скопје, а цената на квадратот постојано расте

Празни станови во Скопје, а цената на квадратот постојано расте

Становите во Скопје стануваат екстремно скапи, а цената на квадратот никако да се стабилизира и постојано расте. Ова го покажува и последната анализа на Народна банка која покажува дека има поскапување од 11,5 проценти на годишно ниво. „Во првиот квартал од годинава, цените бележеа поскапување од 4,7 проценти на годишно ниво и пад од 0,8 проценти што

НБРМ: Цената на квадрат станбен простор во Скопје расте

НБРМ: Цената на квадрат станбен простор во Скопје расте

Цената на квадратниот станбен простор во Скопје непрекинато расте покажува анализата на Народната банка. Според индексот на цени на станови кој го изготви НБРМ во второто тромесечје метар квадратен станбен простор поскапел за 8,2 отсто во споредба со првиот квартал односно првите три месеци од годинава а поскапување од 11,5 проценти се бележи на годишно

Поскапи квадратот на станбеното домување во Скопје

Поскапи квадратот на станбеното домување во Скопје

Цените на становите во Скопје во вториот квартал од годинава поскапеле за 11,5 проценти на годишно ниво, а поскапување од 8,2 отсто се бележи и во однос на претходниот квартал, покажува Индексот на цени на станови на Народната банка. Растот на цените упатува на пазарната логика за понудата и побарувачката. Интересот за купување станови во главниот

Растат цените на становите во Скопје

Растат цените на становите во Скопје

Цените на становите во Скопје во вториот квартал од годинава поскапеле за 11,5 проценти на годишно ниво, а поскапување од 8,2 проценти се бележи и во однос на претходниот квартал, покажува Индексот на цени на станови на Народната банка. Во првиот квартал од годинава, цените бележеа поскапување од 4,7 проценти на годишно ниво и пад од 0,8 проценти што

Зголемени цените на становите во вториот квартал од годинава

Зголемени цените на становите во вториот квартал од годинава

Цените на становите во Скопје во вториот квартал од годинава поскапеле за 11,5 проценти на годишно ниво, а поскапување од 8,2 проценти се бележи и во однос на претходниот квартал, покажува Индексот на цени на станови на Народната банка. Во првиот квартал од годинава, цените бележеа поскапување од 4,7 проценти на годишно ниво и пад од 0,8 проценти што

Раст од 11,5% на цената на становите во Скопје

Раст од 11,5% на цената на становите во Скопје

4 Цените на становите во Скопје во вториот квартал од годинава се зголемиле за 11,5 проценти на годишно ниво, а поскапување од 8,2 проценти се бележи и во однос на претходниот квартал, покажува Индексот на цени на станови на Народната банка. Во првиот квартал од годинава, цените бележеа поскапување од 4,7 проценти на годишно ниво и пад од 0,8 проценти

За 8,2% пораснаа цените на становите во вториот квартал годинава

За 8,2% пораснаа цените на становите во вториот квартал годинава

Во вториот квартал од годинава, цените на становите во Скопје поскапеа за 11,5% на годишно ниво, односно за 8,2% за разлика од претходниот квартал. Ова го покажува Индексот на цени на станови од страна на Народната банка. Во првиот квартал од годинава, цените бележеа поскапување од 4,7 проценти на годишно ниво и пад од 0,8 проценти што беше прво минимално

За само една година цената на становите е зголемена за 11 отсто

За само една година цената на становите е зголемена за 11 отсто

Цените на становите во Скопје во вториот квартал од годинава се зголемиле за 11,5 проценти на годишно ниво, а поскапување од 8,2 проценти се бележи и во однос на претходниот квартал, покажува Индексот на цени на станови на Народната банка. Во првиот квартал од годинава, цените бележеа поскапување од 4,7 проценти на годишно ниво и пад од 0,8 проценти

Ново зголемување на цените на становите во Скопје

Ново зголемување на цените на становите во Скопје

Цените на становите во Скопје во вториот квартал од годинава поскапеле за 11,5 проценти на годишно ниво, а поскапување од 8,2 проценти се бележи и во однос на претходниот квартал, покажува Индексот на цени на станови на Народната банка. Во првиот квартал од годинава, цените бележеа поскапување од 4,7 проценти на годишно ниво и пад од 0,8 проценти што