притисни ентер »

Oд каде Земјата го добила златото?
Oд каде Земјата го добила златото?

Oд каде Земјата го добила златото?

Научниците веруваат дека за скапоцените метали како што се златото и платината можеме да се заблагодариме на судирот на две неутронски ѕвезди пред околу 4,6 милијарди години. Неутронските ѕвезди се неверојатно густи и тешки небесни тела. Кога две вакви тела ќе се судрат, последиците се насилни во епски размери. Еден таков судир се чини дека се случил

Oд каде Земјата го добила златото?

Oд каде Земјата го добила златото?

Научниците веруваат дека за скапоцените метали како што се златото и платината можеме да се заблагодариме на судирот на две неутронски ѕвезди пред околу 4,6 милијарди години. Неутронските ѕвезди се неверојатно густи и тешки небесни тела. Кога две вакви тела ќе се судрат, последиците се насилни во епски размери. Еден таков судир се чини дека се случил

Знаете ли од каде Земјата го добила златото?

Знаете ли од каде Земјата го добила златото?

Научниците веруваат дека за скапоцените метали како што се златото и платината можеме да се заблагодариме на судирот на две неутронски ѕвезди пред околу 4,6 милијарди години. Неутронските ѕвезди се неверојатно густи и тешки небесни тела. Кога две вакви тела ќе се судрат, последиците се насилни во епски размери. Еден таков судир се чини дека се случил

Знаете ли од каде Земјата го добила златото?

Знаете ли од каде Земјата го добила златото?

Научниците веруваат дека за скапоцените метали како што се златото и платината можеме да се заблагодариме на судирот на две неутронски ѕвезди пред околу 4,6 милијарди години. Неутронските ѕвезди се неверојатно густи и тешки небесни тела. Кога две вакви тела ќе се судрат, последиците се насилни во епски размери. Еден таков судир се чини дека се случил

Знаете ли од каде Земјата го добила златото?

Знаете ли од каде Земјата го добила златото?

Научниците веруваат дека за скапоцените метали како што се златото и платината можеме да се заблагодариме на судирот на две неутронски ѕвезди пред околу 4,6 милијарди години. Неутронските ѕвезди се неверојатно густи и тешки небесни тела. Кога две вакви тела ќе се судрат, последиците се насилни во епски размери. Еден таков судир се чини дека се случил