притисни ентер »

Xiaomi официјално го претстави првиот паметен часовник
Xiaomi официјално го претстави првиот паметен часовник

Xiaomi официјално го претстави првиот паметен часовник

Кинеската компанија Xiaomi и официјално го претстави својот прв паметен часовник – Mi Watch. На прв поглед Mi Watch веројатно веднаш ќе ве потсети на Apple Watch затоа што практично го има истиот дизајн, но разликата е во тоа што паметниот часовник на Xiaomi го користи оперативниот систем Wear OS и чини 185 долари. Сличен е заоблениот правоаголен екран

Xiaomi работи на смартфон со селфи камери во аглите на дисплејот

Xiaomi работи на смартфон со селфи камери во аглите на дисплејот

Секфи камерите се една од најкористените функции од корисниците кај паметните телефони. Резолуцијата на сензорите постојано се зголемува, што важи и за дополнителните софтверски карактеристики што ги нудат. Традиционално, предната камера се наоѓа на горниот дел од екранот. Некои производители експериментираат да ги вклучат во самите дисплеи, како и

Xiaomi работи на смартфон со селфи камери во аглите на дисплејот

Xiaomi работи на смартфон со селфи камери во аглите на дисплејот

Секфи камерите се една од најкористените функции од корисниците кај паметните телефони. Резолуцијата на сензорите постојано се зголемува, што важи и за дополнителните софтверски карактеристики што ги нудат. Традиционално, предната камера се наоѓа на горниот дел од екранот. Некои производители експериментираат да ги вклучат во самите дисплеи, како и

Првиот паметен часовник на Xiaomi: Запознајте го Mi Watch

Првиот паметен часовник на Xiaomi: Запознајте го Mi Watch

Кинеската компанија Xiaomi и официјално го претстави својот прв паметен часовник - Mi Watch. На прв поглед Mi Watch веројатно веднаш ќе ве потсети на Apple Watch затоа што практично го има истиот дизајн, но разликата е во тоа што паметниот часовник на Xiaomi го користи оперативниот систем Wear OS и чини 185 долари. Сличен е заоблениот правоаголен екран

Mi Watch е првиот паметен часовник на Xiaomi

Mi Watch е првиот паметен часовник на Xiaomi

Компанијата Xiaomi официјално го претстави својот прв паметен часовник.. Првиот smartwatch на Xiaomi е наречен Mi Watch и веќе на прв поглед е јасно дека е сличен на оној на Apple. Сепак разликата е во цената затоа што чини 185 долари и го користи оперативниот систем на Google Wear. Сличноста е заоблениот правоаголен екран кој е чувствителен на допир

Xiaomi го претстави најдобриот телефон со камера од 108 мегапиксели!

Xiaomi го претстави најдобриот телефон со камера од 108 мегапиксели!

Xiaomi претстави нов смартфон кој дефинитивно ќе биде еден од уредите со најдобри камери.... Фактот што овој уред доаѓа со систем од пет камери на задниот дел всушност не е ниту најдобриот дел. Покрај тоа што има голем број сензори, најдобрата карактеристика е што главната камера е од 108 мегапиксели. Со ова, Xiaomi всушност го претстави првиот смартфон

Xiaomi Mi Watch е прв паметен часовник во рамките на Mi брендот

Xiaomi Mi Watch е прв паметен часовник во рамките на Mi брендот

Заедно со Mi CC9 Pro смартфонот, Xiaomi го претстави и Mi Watch – прв паметен часовник во рамките на Mi брендот. Носечкиот уред го карактеризираат сериозни функции, а Xiaomi го промовира како „мал теелфон за вашиот зглоб“. Паметниот часовник има 1.78-инчен AMOLED екран, кој има можност секогаш да биде вклучен, а сместен е во 44 мм куќиште. Задниот

Mi Watch е првиот паметен часовник на Xiaomi

Mi Watch е првиот паметен часовник на Xiaomi

Компанијата Xiaomi официјално го претстави својот прв паметен часовник. Првиот smartwatch на Xiaomi е наречен Mi Watch и веќе на прв поглед е јасно дека е сличен на оној на Apple, Сепак разликата е во цената затоа што чини 185 долари и го користи оперативниот систем на Google Wear. Сличноста е заоблениот правоаголен екран кој е чувствителен на допир