притисни ентер »

Патики во 20 летни комбинации – од симбол на бунтовништво до ѕвезди во уличната мода
Патики во 20 летни комбинации – од симбол на бунтовништво до ѕвезди во уличната мода

Патики во 20 летни комбинации – од симбол на бунтовништво до ѕвезди во уличната мода

Првите компании кои понудиле патики на пазарот, биле Конверс (со моделот All Star) и Кедс, во далечната 1916 година. Основно, биле дизајнирани за спортски активности. Целиот американски кошаркарски тим носел Конверс патики на Олимпијадата во Берлин во 1936 година. Но, патиките брзо ќе стекнат популарност надвор од спортскиот терен. За нивната популаризација

Патики во 20 летни комбинации – од симбол на бунтовништво до ѕвезди во уличната мода

Патики во 20 летни комбинации – од симбол на бунтовништво до ѕвезди во уличната мода

Првите компании кои понудиле патики на пазарот, биле Конверс (со моделот All Star) и Кедс, во далечната 1916 година. Основно, биле дизајнирани за спортски активности. Целиот американски кошаркарски тим носел Конверс патики на Олимпијадата во Берлин во 1936 година. Но, патиките брзо ќе стекнат популарност надвор од спортскиот терен. За нивната популаризација