притисни ентер »

Повеќе направи „ментално нестабилниот“ за 60 минути, отколку вие гомнождерци за 30 години
Повеќе направи „ментално нестабилниот“ за 60 минути, отколку вие гомнождерци за 30 години

Повеќе направи „ментално нестабилниот“ за 60 минути, отколку вие гомнождерци за 30 години

На Светското првенство во Германија и во Данска воведена е новина во наградата за најдобар играч на натпревар и се бира само еден ракометар од двете екипи. За разлика од порано, кога спонзорите му доделуваа часовник или некоја награда од партнерите на ИХФ, сега наградата оди за децата каде што е најпотребно. Првиот играч од Македонија кој доби шанса

Најдобрите на секој меч ќе донираат: Столе ќе израдува една млада екипа со нова спортска опрема

Најдобрите на секој меч ќе донираат: Столе ќе израдува една млада екипа со нова спортска опрема

На Светското првенство во Германија и во Данска дојде до една промена кога е во прашање наградата за најдобар играч на натпревар и се бира само еден ракометар од двете екипи. За разлика од порано кога спонзорите му доделуваа часовник или некоја награда од партнерите на ИХФ, сега наградата оди за децата каде што е најпотребно. Првиот играч од Македонија

ИХФ со убава акција: Играчот на мечот ќе донира спортска опрема

ИХФ со убава акција: Играчот на мечот ќе донира спортска опрема

Светската ракометна федерација донесе одлука со која е променета е досегашната пракса, играчот на натпреварот да добива симболичен подарок. На актуелниот ракаометен мундијал во Германија и Данска, ракометарите кои го добиваат признанието имаат можност да донираат спортска опрема во младинските категории во клуб кој е со лоша финансиска состојба. „Верувам

Најдобрите играчи на мечот донираат спортска опрема

Најдобрите играчи на мечот донираат спортска опрема

Ракометарот кој ќе го понесе епитетот „играч на натпреварот“ покрај диплома и маица на „Хумел“ ќе донира и спортска опрема на млади селекции на клубови со послаба финансиска состојба. По првиот ден на Светското првенство во Данска и Германија момент кој остави најголем впечаток и беше одлично прифатен е новитетот кога станува збор за наградата за ракометарот