притисни ентер »

Катар најде начин да ја избегне блокадата од Саудиска Арабија
Катар најде начин да ја избегне блокадата од Саудиска Арабија

Катар најде начин да ја избегне блокадата од Саудиска Арабија

Катар планира да пушти во пловидба нов крузер што ќе ја поврзува Доха со соседните земји Оман и Кувајт, а првата пловидба се очекува кон крајот на јануари. Крузерот е долг речиси 145 метри и е наречен „Гранд Фери“. Тој ќе има капацитет да превезува речиси 900 патници и 670 автомобили и е прв од овој вид на Истокот. Полуостровот Катар има само една