притисни ентер »

Доаѓа Велигден, мора да го знаете ова: Зошто треба многу да внимавате во изборот на бои за јајца?
Доаѓа Велигден, мора да го знаете ова: Зошто треба многу да внимавате во изборот на бои за јајца?

Доаѓа Велигден, мора да го знаете ова: Зошто треба многу да внимавате во изборот на бои за јајца?

Доаѓа Велигден, мора да го знаете ова: Зошто треба многу да внимавате во изборот на бои за јајца? Боите за јајца содржат состојки чии ефекти на здравјето не се познати. Во нив има додатоци или адитиви кои инаку се користат во прехранбените производи за да го променат изгледот и својствата на конечниот производ. Така производите стануваат интересни,

ЧЕКОР ПО ЧЕКОР: Природно обоени тиркизни велигденски јајца

ЧЕКОР ПО ЧЕКОР: Природно обоени тиркизни велигденски јајца

За да бидете сигурни дека нема да се изложувате на опасност за време на Велигден, ви предлагаме да ги вапсувајте јајцата со природни бои. Природните бои за јајца во последниве години се сè попопуларни, особено поради тоа што се подигнува свесноста околу токсичните состојки во индустриските бои со сомнително потекло. За да бидете сигурни дека нема да

Внимателно со боите за јајца: Можат да предизвикаат алергии и други поголеми проблеми

Внимателно со боите за јајца: Можат да предизвикаат алергии и други поголеми проблеми

Одредени видови на бои може да предизвикаат пореметување во активноста и вниманието кај децата. Боите за јајца содржат состојки чии ефекти на здравјето не се познати. Во нив има додатоци или адитиви кои инаку се користат во прехранбените производи за да го променат изгледот и својствата на конечниот производ. Така производите стануваат интересни, особено

ВНИМАВAJТЕ СО БОИТЕ ЗА ЈАЈЦА: Одредени видови на бои може да пpeдизвикаат алepгии и други пpoблеми!

ВНИМАВAJТЕ СО БОИТЕ ЗА ЈАЈЦА: Одредени видови на бои може да пpeдизвикаат алepгии и други пpoблеми!

Боите за јајца содржат состојки чии ефекти на здравјето нe се познaти. Во нив има дoдaтоци или aдитиви кои инаку се користат во прехранбените производи за да го променат изгледот и својствата на конечниот производ. Така производите стануваат интересни, особено за децата. Предизвикуваат eмoции па производот станува попривлечен и посакуваме да го купиме

Велигденска декорација: Еве како да бојадисате јајца на пареа

Велигденска декорација: Еве како да бојадисате јајца на пареа

Овој начин декорација на велигденски јајца им успева на сите! Состојки: 10-15 јајца боја во кесички (по две од секоја) црвена, сина, зелена и виолетова 1 чаша алкохолен оцет лимена цедилка со дупчиња Начин на подготовка: Јајцата гответе ги во вода околу 4 минути и оставете ги да се изладат. Потоа во длабок сад ставете вода, ставете цедилка, водата