притисни ентер »

Прилеп рекордер со 45% излезеност, дали ова е некаква порака?
Прилеп рекордер со 45% излезеност, дали ова е некаква порака?

Прилеп рекордер со 45% излезеност, дали ова е некаква порака?

До 15:30ч. во Прилеп гласале околу 45% од граѓаните со право на глас, информираат извори од политичките партии. Овој процент на излезеност го става Прилеп на првото место од поголемите општини, а очекувањата се дека до крајот на изборниот ден со вакво темпо излезеноста ќе биде 70%. Право на глас во општина Прилеп имаат 63.436 гласачи. Од останатите

Прилеп на нозе, 34% во 13 часот – Ќе има ли рекордна излезност до 19 часот?

Прилеп на нозе, 34% во 13 часот – Ќе има ли рекордна излезност до 19 часот?

Изворите од политичките партии во Прилеп говорат дека до 13 часот гласале околу 34% од граѓаните со право на глас. Според овие бројки очекувањата се дека до 19ч на гласање ќе излезат околу 70% од граѓаните на гласање. Во Прилеп право на глас денеска имаат 63.436 граѓани и жители на населените места.

ДИК: Излезноста до 11 часот е 10,34 проценти

ДИК: Излезноста до 11 часот е 10,34 проценти

Последните информации на Државната изборна комисија покажуваат дека  излезноста до 11 часот е 10,34 проценти. На седмите локални избори право на глас имаат 1.824.864 гласачи, што е најмногу од сите локални избори досега. Гласачкото право до 11 часот го искористиле 175.058 избирачи. Според податоците од Државната изборна комисија на ниво на државата

17% од прилепчани излегле до 11 часот, се очекува над 70 проценти до 19 часот

17% од прилепчани излегле до 11 часот, се очекува над 70 проценти до 19 часот

Информациите од политичките партии говорат дека до 11 часот во Прилеп на гласање излегле околу 17% од граѓаните. Според оваа бројка очекувањата се дека излезеноста во Прилеп до 19ч. ќе биде над 70%. Во градот под Марковите Кули според податоците на Државната изборна комисија право на глас денеска имаат 63.436 граѓани, а досега според овие информации