притисни ентер »

Дубаи го доби својот прв пловечки супермаркет
Дубаи го доби својот прв пловечки супермаркет

Дубаи го доби својот прв пловечки супермаркет

Дубаи е посебен по многу нешта, но неговите знаменитости воглавно се наоѓаат на цврсто тло. Меѓутоа, тоа сега се промени. Францускиот трговски ланец "Carrefour" во Дубаи го претстави својот прв пловечки супермаркет кој е направен на платформа, усидрена на море. Овој супермаркет ќе ги услужува клиентите кои уживаат на јахтите или оние кои возат џет-ски,

Дубаи доби „Керфур“ на вода

Дубаи доби „Керфур“ на вода

14 Споделувања Share Tweet Дубаи е карактеристичен и има да се пофали со многу нешта, но тие нешта, ако не ги сметаме вештачките острови во форма на палми, главно се на копно. Францускиот ланец маркети Carrefour сега тоа го промени. Компанијата во Дубаи го отвори првиот пловечки супермаркет на вода. Лоциран е на платформа која е усидрена на дното на

Дубаи го има првиот пловечки супермаркет

Дубаи го има првиот пловечки супермаркет

Дубаи се истакнува по многу работи: највисоки згради, вештачки острови, полиција со летала… За да се продолжи традицијата на уникатност, Дубаи го доби и првиот пловечки супермаркет. Пловечкиот супермаркет, кој всушност претставува пловечка платформа усидрена во вода, е направен во соработка со францускиот ланец на супермаркети Carrefour. Маркетот е