притисни ентер »

Исола: Трките не се здодевни поради гумите
Исола: Трките не се здодевни поради гумите

Исола: Трките не се здодевни поради гумите

Шефот на Пирели, Марио Исола, верува дека гумите не се единствената причина за невозбудливите Формула 1 трки сезоната и неможноста на возачите да возат на самиот лимит. Шефовите на спортот се сконцентрирани на аеродинамички промени со цел подобрување на следењето и зголемување на бројот на претекнувања, но возачите сметаат дека годинава гумите многу

Пирели би можеле да воведат потврди компоненти за 2019-та

Пирели би можеле да воведат потврди компоненти за 2019-та

Потврди компоненти на пневматици би можеле да им понудат шанса на возачите да возат поагресивно во трките, смета шефот на Пирели моторспорт, Марио Исола. Со пневматиците за 2019 година, Пирели сметаат дека возачите ќе можат да возат поагресивно, наместо да се фокусираат на менаџирање на истите. Тимовите ги пробаа гумите на Пирели за 2019 година во