притисни ентер »

Сообраќаен колапс на северот од Сирија, илјадници Курди бегаат од турскoто бомбардирање
Сообраќаен колапс на северот од Сирија, илјадници Курди бегаат од турскoто бомбардирање

Сообраќаен колапс на северот од Сирија, илјадници Курди бегаат од турскoто бомбардирање

Светските и локалните медиуми ги објавија првите слики и снимки од турската воена операција во Сирија која започна денеска. Според Си-ен-ен во нападнатите области има сообраќаен колапс, бидејќи патиштата се полни со колони луѓе што се обидуваат да го избеганат од турското бомбардирање. „Овој свет ги остави нашите луѓе пред варварски напад, каде згрешивме

Илјадници Курди бегаат од турскoто бомбардирање во Сирија

Илјадници Курди бегаат од турскoто бомбардирање во Сирија

Светските и локалните медиуми ги објавија првите слики и снимки од турската воена операција во Сирија која започна денеска. Според Си-ен-ен во нападнатите области има сообраќаен колапс, бидејќи патиштата се полни со колони луѓе што се обидуваат да го избеганат од турското бомбардирање. Video: Turkish forces initiate their long-threatened military offensive

Први снимки од турските воени дејства во Сирија: паѓаат бомби, луѓето бегаат

Први снимки од турските воени дејства во Сирија: паѓаат бомби, луѓето бегаат

Светските и локалните медиуми забрзано ги пренесуваат снимките и фотографиите од воените дејства на турските сили на северот на Турција. Светските и локалните медиуми забрзано ги пренесуваат снимките и фотографиите од воените дејства на турските сили на северот на Турција. Турската војска ја почна операцијата „Извор на мирот“ со цел, како што тврдат,

Први снимки од нападот на Турција врз Сирија, паѓаат бомби, луѓето бегаат во паника

Први снимки од нападот на Турција врз Сирија, паѓаат бомби, луѓето бегаат во паника

Светските и локалните медиуми ги објавија првите слики и снимки од местата каде што започна турската воена операција во Сирија. Си-Ен-Ен известува дека се случил колапс на сообраќајот во северна Сирија, бидејќи патиштата се полни со колони луѓе што се обидуваат да избегаат од турското бомбардирање. „Овој свет, кој го остави нашиот народ пред варварски

Сообраќаен колапс на северот од Сирија, илјадници Курди бегаат од турскoто бомбардирање

Сообраќаен колапс на северот од Сирија, илјадници Курди бегаат од турскoто бомбардирање

Светските и локалните медиуми ги објавија првите слики и снимки од турската воена операција во Сирија која започна денеска. Video: Turkish forces initiate their long-threatened military offensive against Kurdish forces in northeast #Syria , nicknamed Operation Peace Spring. pic.twitter.com/CU7qqxTd25 — Rudaw English (@RudawEnglish) October 9, 2019

Сообраќаен колапс на северот од Сирија, илјадници Курди бегаат од турскoто бомбардирање

Сообраќаен колапс на северот од Сирија, илјадници Курди бегаат од турскoто бомбардирање

Светските и локалните медиуми ги објавија првите слики и снимки од турската воена операција во Сирија која започна денеска. Според Си-ен-ен во нападнатите области има сообраќаен колапс, бидејќи патиштата се полни со колони луѓе што се обидуваат да го избеганат турското бомбардирање. „Овој свет ги остави нашите луѓе пред варварски напад, каде згрешивме

ТРТ: Турски авиони почнаа да ги бомбардираат курдските милиции во Сирија

ТРТ: Турски авиони почнаа да ги бомбардираат курдските милиции во Сирија

Турските воени авиони почнаа со бомбардирање на позициите на курдската милиција во стратешкиот северен сириски град Тал Абјад, јави државниот радиодифузер ТРТ. Турските единици, стационирани на околу шест километри од Тал Абјад, целат складишта за муниција, соопшти ТРТ, покажувајќи снимки, на кои се гледа како се издигнува чад од областа. Портпаролот

Сообраќаен колапс на северот од Сирија, илјадници Курди бегаат од турскoто бомбардирање

Сообраќаен колапс на северот од Сирија, илјадници Курди бегаат од турскoто бомбардирање

Светските и локалните медиуми ги објавија првите слики и снимки од турската воена операција во Сирија која започна денеска. Video: Turkish forces initiate their long-threatened military offensive against Kurdish forces in northeast #Syria, nicknamed Operation Peace Spring. pic.twitter.com/CU7qqxTd25 — Rudaw English (@RudawEnglish) October 9, 2019 Според

ТРТ: Турски авиони почнаа да ја бомбардираат курдската милиција во Сирија

ТРТ: Турски авиони почнаа да ја бомбардираат курдската милиција во Сирија

Портпаролот на курдските сили Мустафа Бали изјави денеска дека турските авиони почнале да напаѓаат „цивилни подрачја“ во северниот дел на Сирија. Тој на Твитер објави дека нападите предизвикале „огромна паника меѓу луѓето во регионот“. Турските воени авиони почнаа со бомбардирање на позициите на курдската милиција во стратешкиот северен сириски град

ТРТ: Турски авиони почнаа да ги бомбардираат курдските милиции во Сирија

ТРТ: Турски авиони почнаа да ги бомбардираат курдските милиции во Сирија

Турските воени авиони почнаа со бомбардирање на позициите на курдската милиција во стратешкиот северен сириски град Тал Абјад, јави државниот радиодифузер ТРТ. Турските единици, стационирани на околу шест километри од Тал Абјад, целат складишта за муниција, соопшти ТРТ, покажувајќи снимки, на кои се гледа како се издигнува чад од областа. Портпаролот