притисни ентер »

Објавата на имиња на заболени лица е недозволиво и незаконски
Објавата на имиња на заболени лица е недозволиво и незаконски

Објавата на имиња на заболени лица е недозволиво и незаконски

Бројот на лица во земјава заболени од корона вирусот секојдневно расте, а со него расте и нетрпеливоста кај граѓаните. За жал овие денови сме сведоци и на постојани прозивки и линч упатени до оние лица кои веќе се наоѓаат во самоизолација или го имаат вирусот КОВИД-19. На социјалните мрежи се водат дебати околу тоа дали да се објават јавно имињата

Како ковид-19 влијае на приватноста на граѓаните

Како ковид-19 влијае на приватноста на граѓаните

Неопходно е да се прави баланс помеѓу безбедноста и заштитата на јавното здравје и правото на приватност на граѓаните, имајќи го постојано предвид принципот на законитост при обработка на личните податоци. Неопходно е да се прави баланс помеѓу безбедноста и заштитата на јавното здравје и правото на приватност на граѓаните, имајќи го постојано предвид

[Став] Како COVID-19 влијае на приватноста на граѓаните

[Став] Како COVID-19 влијае на приватноста на граѓаните

Извор: Geralt / Pixabay Пишува: Лилјана Пецова – Илиеска Неопходно е да се прави баланс помеѓу безбедноста и заштитата на јавното здравје и правото на приватност на граѓаните, имајќи го постојано предвид принципот на законитост при обработка на личните податоци. Прогласувањето на COVID 19 како глобална пандемија од страна на Светската здравствена организација,