притисни ентер »

Стечај за прилепски Еурокомпозит е можно решение за загубарот

Стечај за прилепски Еурокомпозит е можно решение за загубарот

Embedded video for Стечај за прилепски Еурокомпозит е можно решение за загубарот Пуштањето под стечај на Еурокомпозит е една од опциите кои е разгледува за трајно решавање на проблемите во оваа државна компанија. Ова денеска го изјави вицепремиерот Кочо Анѓушев кој истакна дека стечаите не биле секогаш негативни, а тоа се докажало во случајот со ФЕНИ,

Вработените во „Еурокомпозит“ се согласуваат за стечај на фабриката

Вработените во „Еурокомпозит“ се согласуваат за стечај на фабриката

Вработените во „Еурокомпозит" се согласуваат со понудата компанијата да отиде во стечај и сметаат дека тоа е единственото решение како во случајот со „Фени". - Ваква понуда ние имавме при разговорите со премиерот Зоран Заев и со потпретседателот на Владата Кочо Анѓушев и сметаме дека е единственото решение, изјави денеска претседателот на синдикатот

Вработените во „Еурокомпозит“ се согласуваат за стечај на фабриката

Вработените во „Еурокомпозит“ се согласуваат за стечај на фабриката

Вработените во „Еурокомпозит" се согласуваат со понудата компанијата да отиде во стечај и сметаат дека тоа е единственото решение како во случајот со „Фени". - Ваква понуда ние имавме при разговорите со премиерот Зоран Заев и со потпретседателот на Владата Кочо Анѓушев и сметаме дека е единственото решение, изјави денеска претседателот на синдикатот

Вработените во „Еурокомпозит“ се согласуваат за стечај на фабриката

Вработените во „Еурокомпозит“ се согласуваат за стечај на фабриката

Вработените во „Еурокомпозит“ се согласуваат со понудата компанијата да отиде во стечај и сметаат дека тоа е единственото решение како во случајот со „Фени“. – Ваква понуда ние имавме при разговорите со премиерот Зоран Заев и со потпретседателот на Владата Кочо Анѓушев и сметаме дека е единственото решение, изјави денеска претседателот на синдикатот

Анѓушев: Стечај можно решение за „Еурокомпозит“

Анѓушев: Стечај можно решение за „Еурокомпозит“

„Еурокомпозит“ може да оди во стечај, денеска откри вицеперемирот. Владата планира моделот на ФЕНИ, да го употреби и за прилепската компанија. Стечајот да заврши со задржување на вработените и продолжување со работа. Вети стабилизирање, а сега размислува за стечај. Вицепремиерот Кочо Анѓушев смета дека можно трајно решение за загубарот „Еурокомпозит“

Вработените во „Еурокомпозит“ се согласуваат за стечај на фабриката

Вработените во „Еурокомпозит“ се согласуваат за стечај на фабриката

Вработените во „Еурокомпозит“ се согласуваат со понудата компанијата да отиде во стечај и сметаат дека тоа е единственото решение како во случајот со „Фени“. – Ваква понуда ние имавме при разговорите со премиерот Зоран Заев и со потпретседателот на Владата Кочо Анѓушев и сметаме дека е единственото решение- изјави денеска претседателот на синдикатот

Стечајот можно решение за Еурокомпозит

Стечајот можно решение за Еурокомпозит

Стечајот може да заврши со задржување на вработените и продолжување на работата на капацитетот, како што беше со ФЕНИ. Тој модел ќе се обидеме да го примениме и на Еурокомпозит, наместо долгиот процес за приватизација, истакна денеска вицепремиерот Кочо Анѓушев, одговарајќи на новинарски прашања. Тој лично, како што рече, е оптимист дека Еурокомпозит

Стечај во „Еурокомпозит“ прифаќаат и вработените

Стечај во „Еурокомпозит“ прифаќаат и вработените

Вработените во „Еурокомпозит“ се согласуваат со понудата компанијата да отиде во стечај и сметаат дека тоа е единственото решение како во случајот со „Фени“. - Ваква понуда ние имавме при разговорите со премиерот Зоран Заев и со потпретседателот на Владата Кочо Анѓушев и сметаме дека е единственото решение, изјави денеска претседателот на синдикатот

Вработените во „Еурокомпозит“ се согласуваат за стечај на фабриката

Вработените во „Еурокомпозит“ се согласуваат за стечај на фабриката

Вработените во „Еурокомпозит“ се согласуваат со понудата компанијата да отиде во стечај и сметаат дека тоа е единственото решение како во случајот со „Фени“. – Ваква понуда ние имавме при разговорите со премиерот Зоран Заев и со потпретседателот на Владата Кочо Анѓушев и сметаме дека е единственото решение, изјави денеска претседателот на синдикатот