притисни ентер »

САД ги укинуваат царините за челик и алуминиум од Канада и Мексико
САД ги укинуваат царините за челик и алуминиум од Канада и Мексико

САД ги укинуваат царините за челик и алуминиум од Канада и Мексико

САД одлучија да ги повлечат царините за челик и алуминиум од Канада и Мексико, а тие земји ќе ги повлечат реципрочните мерки што ги наметнаа за американски производи, соопшти АП повикувајќи се на неименувани американски и канадски извори. -Со ваквата одлука би била отстранета главната пречка за влегување во сила на новиот договор, кој ќе го замени

САД ги укинуваат царините за челик и алуминиум од Канада и Мексико

САД ги укинуваат царините за челик и алуминиум од Канада и Мексико

САД одлучија да ги повлечат царините за челик и алуминиум од Канада и Мексико, додека пак тие земји ќе ги повлечат реципрочните мерки што ги наметнаа за американски производи, соопшти АП, повикувајќи се на неименувани американски и канадски извори. Со ваквата одлука би била отстранета главната пречка за влегување во сила на новиот договор, кој ќе го

САД ги укинуваат царините за челик и алуминиум од Канада и Мексико

САД ги укинуваат царините за челик и алуминиум од Канада и Мексико

САД одлучија да ги повлечат царините за челик и алуминиум од Канада и Мексико, а тие земји ќе ги повлечат реципрочните мерки што ги наметнаа за американски производи, соопшти АП повикувајќи се на неименувани американски и канадски извори. Со ваквата одлука би била отстранета главната пречка за влегување во сила на новиот договор, кој ќе го замени Североамериканскиот

САД ги укинуваат царините за челик и алуминиум од Канада и Мексико

САД ги укинуваат царините за челик и алуминиум од Канада и Мексико

САД одлучија да ги повлечат царините за челик и алуминиум од Канада и Мексико, а тие земји ќе ги повлечат реципрочните мерки што ги наметнаа за американски производи, соопшти АП повикувајќи се на неименувани американски и канадски извори. Со ваквата одлука би била отстранета главната пречка за влегување во сила на новиот договор, кој ќе го замени Североамериканскиот

САД ги укинуваат царините за челик и алуминиум од Канада и Мексико

САД ги укинуваат царините за челик и алуминиум од Канада и Мексико

САД одлучија да ги повлечат царините за челик и алуминиум од Канада и Мексико, а тие земји ќе ги повлечат реципрочните мерки што ги наметнаа за американски производи, соопшти АП повикувајќи се на неименувани американски и канадски извори. Со ваквата одлука би била отстранета главната пречка за влегување во сила на новиот договор, кој ќе го замени Североамериканскиот

САД ги укинуваат царините на металите од Канада, следува договор со Мексико

САД ги укинуваат царините на металите од Канада, следува договор со Мексико

САД и Канада во петокот објавија дека постигнале договор со кој ќе се отстранат царините на увозот на американскиот пазар на канадскиот челик и алуминиум, во замена за нови ограничување на увозот по дампиншки цени на металите од Кина и други земји, а отворена е и можноста за сличен договор со Мексико. Со договорот без квоти ќе се укинат американските

САД ги намалуваат царините на увозот на челик од Турција

САД ги намалуваат царините на увозот на челик од Турција

САД најавија дека ќе ги намалат царините на увозот на челик од Труција, поништувајќи ја со тоа минатогодишната одлука, донесена во атмисфера на дипломатскиот спор и крајно влошените односи меѓу двете најголеми воени сили во рамките на НАТО пактот. Во август минатата 2018 година американскиот претседател Доналд Трамп ги удвои царините за увоз на челик

САД ја намали царината за увоз на челик од Турција

САД ја намали царината за увоз на челик од Турција

Американскиот претседател Доналд Трамп ја намали царината за увоз на челик од Турција од 50 на 25 отсто, јави агенцијата Анадолија. Со оваа одлука царината се враќа на нивото на кое беше пред одлуката на Трамп во август минатата година за удвојување на царините во екот на тензиите околу ослободувањето на американскиот пастор, кој беше во притвор во

САД ја намали царината за увоз на челик од Турција

САД ја намали царината за увоз на челик од Турција

Американскиот претседател Доналд Трамп ја намали царината за увоз на челик од Турција од 50 на 25%, јави агенцијата Анадолија. Со оваа одлука царината се враќа на нивото на кое беше пред одлуката на Трамп во август минатата година за удвојување на царините во екот на тензиите околу ослободувањето на американскиот пастор, кој беше во притвор во Турција

САД ја намали царината за увоз на челик од Турција

САД ја намали царината за увоз на челик од Турција

– Американскиот претседател Доналд Трамп ја намали царината за увоз на челик од Турција од 50 на 25 отсто, јави агенцијата Анадолија. Со оваа одлука царината се враќа на нивото на кое беше пред одлуката на Трамп во август минатата година за удвојување на царините во екот на тензиите околу ослободувањето на американскиот пастор, кој беше во притвор