притисни ентер »

Вака се виткаат сарми од лозов лист
Вака се виткаат сарми од лозов лист

Вака се виткаат сарми од лозов лист

Сопругите на неколку амбасадори покажаа дека имаат познавање на турската и балканската кујна.Тие во резиденцијата на турската амбасада се натпреваруваа во виткање сарми од лозов лист. Се покажаа навистина умешни. Сопругите на амбасадорите виткаа сарми од лозов лист на гости во резиденцијата на Амбасадата на Турција

Сопругите на амбасадорите виткаа сарми во турската резиденција

Сопругите на амбасадорите виткаа сарми во турската резиденција

Турската кујна, една од највусните во светот. Ги буди сите сетила и на оние што ја конзумираат и на тие што ја подготвуваат. Толку слична на нашата, македонската, па можеби затоа нема јадење што не го спремале по дома и нашите баби и мајки. Сарми, ќофтиња, тиквички, мусака,ориз, полнети пиперки,таратур, алва, баклаква…што ти душа сака. Сево ова го

Сопругите на амбасадорите виткаа сарми од лозов лист на гости во резиденцијата на амбасадата на Турција

Сопругите на амбасадорите виткаа сарми од лозов лист на гости во резиденцијата на амбасадата на Турција

Турската кујна, една од највусните во светот. Ги буди сите сетила и на оние што ја конзумираат и на тие што ја подготвуваат. Толку слична на нашата, македонската, па можеби затоа нема јадење што не го спремале по дома и нашите баби и мајки. Сарми, ќофтиња, тиквички, мусака,ориз, полнети пиперки,таратур, алва, баклаква…што ти душа сака. Сево ова го

Недела на турската кујна во Скопје: Спој на култура, традиција и историја преку гастрономско уживање

Недела на турската кујна во Скопје: Спој на култура, традиција и историја преку гастрономско уживање

Во резиденцијата на Амбасадата на Туркије во Скопје, вчера, по повод Неделата на турската кујна, манифестација што се реализира од 21 до 27 мај, г-ѓа Шејма Нур Улусој, сопруга на амбасадорот на Република Туркије – Н.Е. Фатих Улусој, организираше настан на кој беше претставена традиционалната турска кујна. Годинава, манифестацијата се реализира со концептот