притисни ентер »

Скелет од диносаурус продаден за 6 милиони долари, научниците загрижени
Скелет од диносаурус продаден за 6 милиони долари, научниците загрижени

Скелет од диносаурус продаден за 6 милиони долари, научниците загрижени

Скелетот на диносаурусот е продаден на аукција за нешто повеќе од 6 милиони долари, а идентитетот на купувачот се уште не е познат. Станува збор за скелет на Горгосаурус (на грчки значи „жесток гуштер“), кој е стар околу 77 милиони години. Овој диносаурус бил сроден со смртоносниот Т-рекс, но бил побрз и имал посилен загриз. Скелетот беше продаден

Скелет од диносаурус продаден за 6 милиони долари, научниците загрижени

Скелет од диносаурус продаден за 6 милиони долари, научниците загрижени

Скелетот на диносаурусот е продаден на аукција за нешто повеќе од 6 милиони долари, а идентитетот на купувачот се уште не е познат. Станува збор за скелет на Горгосаурус (на… Текстот Скелет од диносаурус продаден за 6 милиони долари, научниците загрижени е превземен од USB.mk . The post Скелет од диносаурус продаден за 6 милиони долари, научниците

Скелет од диносаурус продаден за 6 милиони долари, научниците загрижени

Скелет од диносаурус продаден за 6 милиони долари, научниците загрижени

Скелетот на диносаурусот е продаден на аукција за нешто повеќе од 6 милиони долари, а идентитетот на купувачот се уште не е познат. Добивај вести на вибер Станува збор за скелет на Горгосаурус (на грчки значи „жесток гуштер“), кој е стар околу 77 милиони години. Овој диносаурус бил сроден со смртоносниот Т-рекс, но бил побрз и имал посилен загриз.