притисни ентер »

Nissan го намалува бројот на вработени во Европа
Nissan го намалува бројот на вработени во Европа

Nissan го намалува бројот на вработени во Европа

Јапонскиот производител Nissan објави дека ќе го намали бројот на вработени во европското седиште во Швајцарија. Со цел намалување на трошоците како и излез од неповолната финансиска состојба, јапонскиот производител во седиштето во Рол ќе го намали бројот на вработени за 55 лица. Од овие вработени 20 ќе бидат префрлени во регионалната канцеларија