притисни ентер »

Распишан референдум во Јужна Осетија за припојување кон Русија
Распишан референдум во Јужна Осетија за припојување кон Русија

Распишан референдум во Јужна Осетија за припојување кон Русија

Претседателот на грузискиот отцепен регион Јужна Осетија денес најави дека територијата ќе одржи референдум на 17 јули за тоа дали да стане дел од Русија, објави новинската агенција Тасс. Москва ги призна Јужна Осетија и крајбрежниот регион Абхазија како независни по војната со Грузија во 2008 година. Таа обезбеди голема финансиска поддршка, понуди

Јужна Осетија на 17 април ќе спроведе референдум за присоединување кон Русија

Јужна Осетија на 17 април ќе спроведе референдум за присоединување кон Русија

Отцепениот грузиски регион Јужна Осетија на 17 јули ќе одржи референдум за припојување кон Русија. „Анатолиј Бибилов (лидерот на отцепениот регион) потпиша указ за одржување референдум во Република Јужна Осетија“, се вели во соопштението на прес-службата на Бибилов. Во соопштението се наведуваат „историските аспирации“ на неговиот народ да се приклучат

Јужна Осетија на 17 април ќе спроведе референдум за присоединување кон Русија

Јужна Осетија на 17 април ќе спроведе референдум за присоединување кон Русија

Отцепениот грузиски регион Јужна Осетија на 17 јули ќе одржи референдум за припојување кон Русија. „Анатолиј Бибилов (лидерот на отцепениот регион) потпиша указ за одржување референдум во Република Јужна Осетија“, се вели во соопштението на прес-службата на Бибилов. Во соопштението се наведуваат „историските аспирации“ на неговиот народ да се приклучат

Русија се поголема: Сепаратистичките Републики во Грузија на референдум – ќе се приклучуваат на Руската Федерација

Русија се поголема: Сепаратистичките Републики во Грузија на референдум – ќе се приклучуваат на Руската Федерација

Отцепениот грузиски регион Јужна Осетија на 17 јули ќе одржи референдум за припојување кон Русија. „Анатолиј Бибилов, лидерот на отцепениот регион, потпиша указ за одржување референдум во Република Јужна Осетија“, се вели во соопштението на прес-службата на Бибилов. Во соопштението се наведуваат „историските аспирации“ на неговиот народ да се приклучат

Јужна Осетија на 17 април ќе спроведе референдум за присоединување кон Русија

Јужна Осетија на 17 април ќе спроведе референдум за присоединување кон Русија

Отцепениот грузиски регион Јужна Осетија на 17 јули ќе одржи референдум за припојување кон Русија. „Анатолиј Бибилов (лидерот на отцепениот регион) потпиша указ за одржување референдум во Република Јужна Осетија“, се вели во соопштението на прес-службата на Бибилов. Во соопштението се наведуваат „историските аспирации“ на неговиот народ да се приклучат

Распишаа референдум во Јужна Осетија за припојување кон Русија

Распишаа референдум во Јужна Осетија за припојување кон Русија

Претседателот на Јужна Осетија, Анатолиј Бибилов, распиша референдум за припојување на републиката кон Русија. Како што е објавено е на веб-страницата на претседателскиот кабинет, референдумот ќе се одржи на 17 јули, На претстојниот референдум граѓаните на Јужна Осетија ќе одговорат на прашањето: „Дали го поддржувате обединувањето на Јужна Осетија

Јужна Осетија на 17 април ќе спроведе референдум за присоединување кон Русија

Јужна Осетија на 17 април ќе спроведе референдум за присоединување кон Русија

Отцепениот грузиски регион Јужна Осетија на 17 јули ќе одржи референдум за припојување кон Русија. „Анатолиј Бибилов (лидерот на отцепениот регион) потпиша указ за одржување референдум во Република Јужна Осетија“, се вели во соопштението на прес-службата на Бибилов. Во соопштението се наведуваат „историските аспирации“ на неговиот народ да се приклучат

Распишан референдум во Јужна Осетија за припојување кон Русија

Распишан референдум во Јужна Осетија за припојување кон Русија

Како што е објавено е на веб-страницата на претседателскиот кабинет, референдумот ќе се одржи на 17 јули, На претстојниот референдум граѓаните на Јужна Осетија ќе одговорат на прашањето: „Дали го поддржувате обединувањето на Јужна Осетија и Русија?“. Како што е прецизирано, Бибилов го потпишал указот за распишување референдум, водејќи се од историската

Јужна Осетија на 17 април ќе спроведе референдум за присоединување кон Русија

Јужна Осетија на 17 април ќе спроведе референдум за присоединување кон Русија

Отцепениот грузиски регион Јужна Осетија на 17 јули ќе одржи референдум за припојување кон Русија. „Анатолиј Бибилов (лидерот на отцепениот регион) потпиша указ за одржување референдум во Република Јужна Осетија“, се вели во соопштението на прес-службата на Бибилов. Во соопштението се наведуваат „историските аспирации“ на неговиот народ да се приклучат

Јужна Осетија на 17 април ќе спроведе референдум за присоединување кон Русија

Јужна Осетија на 17 април ќе спроведе референдум за присоединување кон Русија

Отцепениот грузиски регион Јужна Осетија на 17 јули ќе одржи референдум за припојување кон Русија. „Анатолиј Бибилов (лидерот на отцепениот регион) потпиша указ за одржување референдум во Република Јужна Осетија“, се вели во соопштението на прес-службата на Бибилов. Во соопштението се наведуваат „историските аспирации“ на неговиот народ да се приклучат