притисни ентер »

Видео препораки од д-р Жан Митрев за корона вирусот
Видео препораки од д-р Жан Митрев за корона вирусот

Видео препораки од д-р Жан Митрев за корона вирусот

Познатиот кардиоваскуларен хирург преку видеообраќање даде препораки како да го победиме корона вирусот. Тој вели дека корона вирусот доаѓа од лилјак и објаснува како живее во нив. Д-р Жан вели дека епидемијата помеѓу луѓето најмногу се раширила во скијалиштата во ладните предели. Не треба да се прави никаква физичка активност надвор, затоа што со

Д-р Жан Митрев советува како против корона вирусот: „Маските на отворено не се никаква заштита“

Д-р Жан Митрев советува како против корона вирусот: „Маските на отворено не се никаква заштита“

„Никако физичка активност надвор“. Ова е само еден од стручните совети на првиот човек на Клиничката болница „Жан Митрев “, врвниот хирург Академик д-р Жан Митрев, кој во видео-излагање дава препораки како полесно да се преброди состојбата што ја предизвика корона вирусот. Тој вели дека станува збор за монструм кој се заканува на нашата цивилизација,

Жан Митрев: Подобро носете шал, отколку заштитна маска

Жан Митрев: Подобро носете шал, отколку заштитна маска

Академик доктор Жан Митрев преку видео обраќање дава неколку препораки за тоа како луѓето да се заштитат од опасниот коронавирус и како да го победиме ова, како што вели, чудо од вирус, монструм. Според него, многу подобро е ако луѓето замотаат топол шал околу лицето, отколку да носат хируршки маски врз устата и врз носот. Тој, исто така, додава дека

Жан Митрев: Подобро носете шал, отколку заштитна маска

Жан Митрев: Подобро носете шал, отколку заштитна маска

Академик доктор Жан Митрев преку видео обраќање дава неколку препораки за тоа како луѓето да се заштитат од опасниот коронавирус и како да го победиме ова, како што вели, чудо од вирус, монструм. Според него, многу подобро е ако луѓето замотаат топол шал околу лицето, отколку да носат хируршки маски врз устата и врз носот. Тој, исто така, додава дека

Препораки од д-р Жан Митрев за корона вирусот: „Маските не ве штитат, не излегувајте и инхалирајте се“

Препораки од д-р Жан Митрев за корона вирусот: „Маските не ве штитат, не излегувајте и инхалирајте се“

Доктор Жан Митрев, кардиоваскуларен хирург, зборува за корона вирусот и го споделува неговото мислење и препораки за заштита од него. Тој вели дека корона вирусот доаѓа од лилјак, а во Европа најмногу се раширил во скијалиштата во ладните предели. Корона вирусот според него живее во усната шуплина и носот и чека можност да се спушти на плуќа, каде

Жан Митрев со интересни препораки против коронавирусот: „Инхалирајте, па макар и со виски!“

Жан Митрев со интересни препораки против коронавирусот: „Инхалирајте, па макар и со виски!“

И доктор Жан Митрев се огласи со свои препораки за спречување на коронавирусот. Тој препорачува на ова студено време никако да не се излегува надвор, бидејќи така вирусот полесно стига до белите дробови, па дури препорачува и „да инхалираме, макар и со виски“ . „Никако не треба да се прави никаква физичка активност надвор. Зошто? Затоа што со било

Жан Митрев се огласи за прв пат од почетокот на епидемијата

Жан Митрев се огласи за прв пат од почетокот на епидемијата

Познатиот доктор Жан Митрев, за првпат од почетокот на епидемијата, се огласи и го кажа своето мислење за болеста која се прошири низ целиот свет. „Повеќе медиуми побараа мое мислење за оваа состојба, за тоа како можеме да го победиме овој монструм од вирус“, вели докторот во своето излегување. Според него, вирусот својот главен и природен ресурс го

Совети од Жан Митрев како против коронавирусот

Совети од Жан Митрев како против коронавирусот

Прочуениот доктор Жан Митрев, за првпат по почетокот на епидемијата, се огласи и го кажа своето мислење за болеста која се прошири низ целиот свет. „Повеќе медиуми побараа мое мислење за оваа состојба, за тоа како можеме да го победиме овој монструм од вриус“, вели докторот во своето излегување. Според него, вирусот својот главен и природен ресурс

Д-р Жан Митрев: КОВИД-19: Ако мора да излезете надвор носете топол шал околу вратот наместо заштитна маска

Д-р Жан Митрев: КОВИД-19: Ако мора да излезете надвор носете топол шал околу вратот наместо заштитна маска

„За коронавирусот е докажано дека живее и негов главен ресурс и природно живеалиште е лилјакот, кој иако е цицач како и ние, не се разболува од него. Се претпоставува дека лилјакот кога лета неговата телесна температура се покачува до 41 степени, а вирусот не може да се размножува или да вирее на повисока температура од 37 или 38 Ц степени“, објаснува