притисни ентер »

Владата негира дека Заев предложил решение за јазикот вчера во Софија
Владата негира дека Заев предложил решение за јазикот вчера во Софија

Владата негира дека Заев предложил решение за јазикот вчера во Софија

Владата негира дека на вчерашната средба во Софија меѓу премиерите Зоран Заев и Стефан Јанев било предложено решение за јазикот. Бугарскиот весник „24 часа“, повикувајќи се на бугарски владини извори објави дека во однос на јазикот, од Заев била предложена формулација „Говориме ист јазик, но меѓународно признат како два различни”. Од Владата ваквите

Реакција од Владата: Не се точни шпекулациите за наводни формулации за решенија со Бугарија

Реакција од Владата: Не се точни шпекулациите за наводни формулации за решенија со Бугарија

Фото: Б. Грданоски Од Владата реагираат на пишувањето во дел од медиумите за посетата на премиерот Зоран Заев на Бугарија, при што се објавуваат и наводни конкретни предлози. Реакцијата ја пренесуваме во целост: „За време на вчерашните работни средби обезбедивме унапредување на меѓусебната доверба и дијалогот меѓу Северна Македонија и Бугарија. Овој

Владата демантира: Во Софија немаше формулации за решенија, се зборуваше за доверба и дијалог

Владата демантира: Во Софија немаше формулации за решенија, се зборуваше за доверба и дијалог

Од Владата демантираат дека на вчерашните средби на премиерот Зоран Заев и владината делегација се разговарало за конкретни формулации за одредени прашања, како што објави бугарскиот весник „24 часа“ . Од Владата демантираат дека на вчерашните средби на премиерот Зоран Заев и владината делегација се разговарало за конкретни формулации за одредени прашања,

Владата демантира дека во Софија се формулирале решенија , се зборувало за доверба и дијалог

Владата демантира дека во Софија се формулирале решенија , се зборувало за доверба и дијалог

Специјално за ММС од Софија, Весна Миленковска Владата демантираше дека на вчерашните средби на премиерот Зоран Заев и владината делегација со раководството на Бугарија се разговарало за било какви формулации за одредени прашања. „Овој позитивен исчекор ни овозможи да разговараме за можностите за решенија за што добра основа е португалскиот предлог

Влада: Разговараме за можностите за решенија за што добра основа е португалскиот предлог

Влада: Разговараме за можностите за решенија за што добра основа е португалскиот предлог

Од Владата информираат дека предлог решенијата кои премиерот Зоран Заев ги доставил вчера во Софија се основа на португалскиот предлог. -За време на вчерашните работни средби обезбедивме унапредување на меѓусебната доверба и дијалогот меѓу Северна Македонија и Бугарија.Овој позитивен исчекор ни овозможи да разговараме за можностите за решенија за што

МКД: Владата демантира дека на Софија ѝ дале конкретни предлози за јазикот

МКД: Владата демантира дека на Софија ѝ дале конкретни предлози за јазикот

Од Владата демантираат дека на вчерашните средби на премиерот Зоран Заев и владината делегација се разговарало за конкретни формулации за одредени прашања, како што објави ја бугарски медиуми „За време на вчерашните работни средби обезбедивме унапредување на меѓусебната доверба и дијалогот меѓу с. Македонија и Бугарија. Овој позитивен исчекор ни овозможи

Софиски „24 часа“: Компромисот на Заев е дека зборуваме на ист јазик, но меѓународно признат како два различни

Софиски „24 часа“: Компромисот на Заев е дека зборуваме на ист јазик, но меѓународно признат како два различни

Зборуваме на ист јазик, но меѓународно признат како два различни. Ова, според бугарскиот весник „24 часа“ е компромисот што го предложил премиерот Зоран Заев во Софија. Но, не се конкретизира кој е тој јазик. Заев, како што пишува весникот со уште 4 други предлози дошол во Софија за да потпише политичка декларација. Зборуваме на ист јазик, но меѓународно

Влада: Разговараме за можностите за решенија за што добра основа е португалскиот предлог

Влада: Разговараме за можностите за решенија за што добра основа е португалскиот предлог

Премиерот Зоран Заев вчера во Бугарија доставил серија предлог решенија за тоа како да се решни проблемот кој претставува вето за Македонија на патот кон ЕУ. Предлог-решенијата не се објавени, но од Владата велат дека се основа на португалскиот предлог. За време на вчерашните работни средби обезбедивме унапредување на меѓусебната доверба и дијалогот

Во Софија немаше формулации за решенија, се зборуваше за доверба и дијалог

Во Софија немаше формулации за решенија, се зборуваше за доверба и дијалог

Од Владата демантираат дека на вчерашните средби на премиерот Зоран Заев и владината делегација се разговарало за конкретни формулации за одредени прашања, како што објави бугарскиот весник „24 часа“ . „За време на вчерашните работни средби обезбедивме унапредување на меѓусебната доверба и дијалогот меѓу Северна Македонија и Бугарија. Овој позитивен

Бугарски „24 часа“: Компромисот на Заев е дека зборуваме на ист јазик, но меѓународно признат како два различни

Бугарски „24 часа“: Компромисот на Заев е дека зборуваме на ист јазик, но меѓународно признат како два различни

Зборуваме на ист јазик, но меѓународно признат како два различни. Според бугарскиот весник „24 часа“ , ова е компромисот што го предложил премиерот на Македонија, Зоран Заев во Софија. Но, не се конкретизира кој е тој јазик. Според весникот, Заев се согласил на измени во учебниците по историја во однос на историските личности и периоди. На вчерашната