притисни ентер »

Само десетина домаќинства досега одбиле да се попишат
Само десетина домаќинства досега одбиле да се попишат

Само десетина домаќинства досега одбиле да се попишат

Директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски во вечерашното гостување на ТВ 24 рече дека минорна е бројката на оние граѓани кои одбиле да се попишат. -Бројката на оние кои одбиваат е многу мала, би рекол минорна. Не би можел да кажам конкретна бројка, но десетици, дали се и десет. И со тие што првично одбиваат по дополнителни разговори

Симовски за ТВ24: „Пописот може да покаже, 1.8 милиони граѓани“

Симовски за ТВ24: „Пописот може да покаже, 1.8 милиони граѓани“

Директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски во емисијата 24 анализа потенцираше дека добиените податоци од пописот се користат исклучиво за статистички цели и ниту една институција нема пристап до нив. Во врска со отпорот кон пописот, Симовски вели дека критичната маса која е против пописот е минорна. „Во најголемиот дел од домаќинствата

Досега десетина граѓани одбиле да се попишат, казната е 300 евра

Досега десетина граѓани одбиле да се попишат, казната е 300 евра

Мала е бројката на оние граѓани кои одбиле да се попишат, изјави вечерва директорот на ДЗС, Апостол Симовски. -Минорна е бројката. Не можам да кажам точна бројка, но малку се, десетина, не се ни десет. Ќе продолжиме да разговараме со сите граѓани кои ќе одбијат, иако имаме и право на одредени санкции. Казната за тие што не сакаат да се попишат е прекршочна

ЌЕ СИ ПЛАТАТ 300 ЕВРА ТИЕ ШТО ОДБИВААТ ДА СЕ ПОПИШАТ Симовски вели дека на прсти се бројат лицата кои ги избркале попишувачите

ЌЕ СИ ПЛАТАТ 300 ЕВРА ТИЕ ШТО ОДБИВААТ ДА СЕ ПОПИШАТ Симовски вели дека на прсти се бројат лицата кои ги избркале попишувачите

Критичната маса која е против пописот е минорна, а оние граѓани кои упорно одбиваат да се попишат ќе си платат казна од 300 евра, рече директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски, во вечерашното гостување во емисијата „24 Анализа“ на ТВ24. Тој посочи дека добиените податоци од пописот се користат исклучиво за статистички цели и дека

Симовски: Имаше два хакерски обиди на самиот процес на попишување, но не предзвикаа штета

Симовски: Имаше два хакерски обиди на самиот процес на попишување, но не предзвикаа штета

Директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски вечерва информираше дека нивната веб-страница е под постојан напад на хакери. -Меѓутоа таму нема податоци. Веројатно е целта да корисниците не бидат во можност да ги следат нашите информации. Во два случаи имавме обид за хакерски напад на самиот процес на пописот, но и двата се успешно одбиени

Симовски: На пописот може да излеземе 1,8 или 1,9 милиони

Симовски: На пописот може да излеземе 1,8 или 1,9 милиони

Директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски во емисијата 24 анализа потенцираше дека добиените податоци од пописот се користат исклучиво за статистички цели и ниту една институција нема пристап до нив. Во врска со отпорот кон попсот, Симовски вели дека критичната маса која е против пописот е минорна. – Во најголемиот дел од домаќинствата

Симовски: Имаше хакерски напад на процесот на попишување, но е успешно одбиен

Симовски: Имаше хакерски напад на процесот на попишување, но е успешно одбиен

Симовски вели дека при воведување и користење на нова технологија е очекувано да има предизвици, но уверува дека проблемите се надминати и дека има доволно време пописот да заврши според планираното Првиот човек на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски, рече дека два хакерски напади се случиле откако е започнат процесот на попишување, едниот

Симовски: Најголем дел од граѓаните прифаќаат да се попишат

Симовски: Најголем дел од граѓаните прифаќаат да се попишат

Директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски во емисијата 24 анализа потенцираше дека добиените податоци од пописот се користат исклучиво за статистички цели и ниту една институција нема пристап до нив. Во врска со отпорот кон попсот, Симовски вели дека критичната маса која е против пописот е минорна. – Во најголемиот дел од домаќинствата