притисни ентер »

Свикана специјална седница на српското собрание за Косово, ќе зборува и претседателот Вучиќ
Свикана специјална седница на српското собрание за Косово, ќе зборува и претседателот Вучиќ

Свикана специјална седница на српското собрание за Косово, ќе зборува и претседателот Вучиќ

Претседателката на српското собрание Маја Гојковиќ свика специјална седница на парламентот за 27 мај годинава на која ќе биде претставен извештај за Косово и Метохија, јавуваат српските медиуми. Гојковиќ на новинарите им кажа дека ќе го покани српскиот претседател Александар Вучиќ да присуствува на седницата, да учествува во расправата и да поднесе

Вучиќ: На провокациите од Приштина ќе реагираме „воздржано и смирено“

Вучиќ: На провокациите од Приштина ќе реагираме „воздржано и смирено“

Српскиот претседател Александар Вучиќ по повод одлуките на Приштина и носењето на резолуцијата за геноцид на Србија на Косово, изјави денеска дека „на овие провокации Србија ќе реагира воздржано и смирено, за да не го загуби кредибилитетот во меѓународната заедница, но и ќе го заштити српскиот народ“. Тој за РТС оцени дека со носењето на оваа Резолуција

Вучиќ: Маѓепсаниот круг за Косово не е затворен

Вучиќ: Маѓепсаниот круг за Косово не е затворен

Српскиот претседател Александар Вучиќ по повод одлуките на Приштина и носењето на резолуцијата за геноцид на Србија на Косово, изјави денеска дека „на овие провокации Србија ќе реагира воздржано и смирено, за да не го загуби кредибилитетот во меѓународната заедница, но и ќе го заштити српскиот народ“. Тој за РТС оцени дека со носењето на оваа Резолуција

Вучиќ: Политичко лудило на Косово, планираат апсење на српските полицајци

Вучиќ: Политичко лудило на Косово, планираат апсење на српските полицајци

Претседателот на Србија Александар Вучиќ кажа за РТС дека косовските власти сакаат да уапсат 26 полицајци од северот на Косово и уште 15 лица. Според него, изговорот за апсењата е дека наводно учествувале во корупција и слично. Вучиќ истакна дека „маѓепсаниот круг на Косово“ не е затворен. „Политичкото лудило на Косово трае, тие сакаат да уапсат 26

Вучиќ: На провокациите од Приштина ќе реагираме воздржано и смирено

Вучиќ: На провокациите од Приштина ќе реагираме воздржано и смирено

Српскиот претседател Александар Вучиќ по повод одлуките на Приштина и носењето на резолуцијата за геноцид на Србија на Косово, изјави денеска дека „на овие провокации Србија ќе реагира воздржано и смирено, за да не го загуби кредибилитетот во меѓународната заедница, но и ќе го заштити српскиот народ“. Тој за РТС оцени дека со носењето на оваа Резолуција

Вучиќ: На провокациите од Приштина ќе реагираме „воздржано и смирено”

Вучиќ: На провокациите од Приштина ќе реагираме „воздржано и смирено”

Српскиот претседател Александар Вучиќ по повод одлуките на Приштина и носењето на резолуцијата за геноцид на Србија на Косово, изјави денеска дека „на овие провокации Србија ќе реагира воздржано и смирено, за да не го загуби кредибилитетот во меѓународната заедница, но и ќе го заштити српскиот народ”. Тој за РТС оцени дека со носењето на оваа Резолуција

Вучиќ: На провокациите од Приштина ќе реагираме „воздржано и смирено“

Вучиќ: На провокациите од Приштина ќе реагираме „воздржано и смирено“

Српскиот претседател Александар Вучиќ по повод одлуките на Приштина и носењето на резолуцијата за геноцид на Србија на Косово, изјави денеска дека „на овие провокации Србија ќе реагира воздржано и смирено, за да не го загуби кредибилитетот во меѓународната заедница, но и ќе го заштити српскиот народ“. Тој за РТС оцени дека со носењето на оваа Резолуција

Вучиќ: На провокациите од Приштина ќе реагираме „воздржано и смирено"

Вучиќ: На провокациите од Приштина ќе реагираме „воздржано и смирено"

Српскиот претседател Александар Вучиќ по повод одлуките на Приштина и носењето на резолуцијата за геноцид на Србија на Косово, изјави денеска дека „на овие провокации Србија ќе реагира воздржано и смирено, за да не го загуби кредибилитетот во меѓународната заедница, но и ќе го заштити српскиот народ". Тој за РТС оцени дека со носењето на оваа Резолуција

Вучиќ: Политичко лудило на Косово, планираат апсење на српските полицајци

Вучиќ: Политичко лудило на Косово, планираат апсење на српските полицајци

Претседателот на Србија Александар Вучиќ кажа за РТС дека косовските власти сакаат да уапсат 26 полицајци од северот на Косово и уште 15 лица. Според него, изговорот за апсењата е дека наводно учествувале во корупција и слично. Вучиќ истакна дека „маѓепсаниот круг на Косово“ не е затворен. „Политичкото лудило на Косово трае, тие сакаат да уапсат 26

Вучиќ: На провокациите од Приштина ќе реагираме „воздржано и смирено“

Вучиќ: На провокациите од Приштина ќе реагираме „воздржано и смирено“

Српскиот претседател Александар Вучиќ по повод одлуките на Приштина и носењето на резолуцијата за геноцид на Србија на Косово, изјави денеска дека „на овие провокации Србија ќе реагира воздржано и смирено, за да не го загуби кредибилитетот во меѓународната заедница, но и ќе го заштити српскиот народ“. Тој за РТС оцени дека со носењето на оваа Резолуција