притисни ентер »

Марш против исламофобијата во Париз
Марш против исламофобијата во Париз

Марш против исламофобијата во Париз

Повеќе илјади луѓе протестираат денеска во Париз поради исламофобијата, по нападот врз џамијата во Бајон во југозападниот дел на Франција. Учесниците во маршот носат транспаренти на кои пишува „Спречете ја исламофобијата“ и „Итно е потребен заеднички живот“. Протестите се организирани од Колектив против исламофобијата во Франција. Нападот врз џамијата

Марш против исламофобија во Париз

Марш против исламофобија во Париз

Повеќе илјади луѓе протестираа денеска во Париз поради исламофобијата, по нападот врз џамијата во Бајон во југозападниот дел на Франција. Повеќе илјади луѓе протестираа денеска во Париз поради исламофобијата, по нападот врз џамијата во Бајон во југозападниот дел на Франција. Учесниците во маршот носеле транспаренти на кои пишувало „Спречете ја исламофобијата“

Марш против исламофобија во Париз

Марш против исламофобија во Париз

Повеќе илјади луѓе протестираа денеска во Париз поради исламофобијата, по нападот врз џамијата во Бајон во југозападниот дел на Франција. Учесниците во маршот носеле транспаренти на кои пишувало „Спречете ја исламофобијата“ и „Итно е потребен заеднички живот“. Протестите биле организирани од колектив против исламофобијата во Франција. Нападот врз џамијата

Во Париз се одржа марш против исламофобијата, поради обид за палење џамија

Во Париз се одржа марш против исламофобијата, поради обид за палење џамија

Нападот се случил на 28 октомври, кога еден постар човек се обидел да ја запали џамијата и пукал кон две лица кои се обиделе да го сопрат. На снимките објавени на Јутјуб се прикажани учесниците во маршот кои носат транспаренти на кои пишуваше „Запрете ја исламофобија“ и „Да се живее заедно е важно“. Маршот го организираше Колективот против исламофобија

Марш против исламофобија во Париз

Марш против исламофобија во Париз

Повеќе илјади луѓе протестираа денеска во Париз поради исламофобијата, по нападот врз џамијата во Бајон во југозападниот дел на Франција. Учесниците во маршот носеле транспаренти на кои пишувало „Спречете ја исламофобијата” и „Итно е потребен заеднички живот”. Протестите биле организирани од Колектив против исламофобијата во Франција. Нападот врз џамијата

Марш против исламофобија во Париз

Марш против исламофобија во Париз

Учесниците во маршот носеле транспаренти на кои пишувало „Спречете ја исламофобијата" и „Итно е потребен заеднички живот". Повеќе илјади луѓе протестираа денеска во Париз поради исламофобијата, по нападот врз џамијата во Бајон во југозападниот дел на Франција. Учесниците во маршот носеле транспаренти на кои пишувало „Спречете ја исламофобијата” и „Итно

Парижани протестираа против исламофобија

Парижани протестираа против исламофобија

Повеќе илјади луѓе протестираа денеска во Париз поради исламофобијата, по нападот врз џамијата во Бајон во југозападниот дел на Франција. Учесниците во маршот носеле транспаренти на кои пишувало „Спречете ја исламофобијата“ и „Итно е потребен заеднички живот“. Протестите биле организирани од Колектив против исламофобијата во Франција. Нападот врз џамијата

Марш против исламофобија во Париз

Марш против исламофобија во Париз

Повеќе илјади луѓе протестираа денеска во Париз поради исламофобијата, по нападот врз џамијата во Бајон во југозападниот дел на Франција. Учесниците во маршот носеле транспаренти на кои пишувало „Спречете ја исламофобијата” и „Итно е потребен заеднички живот”. Протестите биле организирани од Колектив против исламофобијата во Франција. Нападот врз џамијата

Марш против исламофобија во Париз

Марш против исламофобија во Париз

Повеќе илјади луѓе протестираа денеска во Париз поради исламофобијата, по нападот врз џамијата во Бајон во југозападниот дел на Франција. Учесниците во маршот носеле транспаренти на кои пишувало „Спречете ја исламофобијата” и „Итно е потребен заеднички живот”. Протестите биле организирани од Колектив против исламофобијата во Франција. Нападот врз џамијата

Марш против исламофобија во Париз

Марш против исламофобија во Париз

Повеќе илјади луѓе протестираа денеска во Париз поради исламофобијата, по нападот врз џамијата во Бајон во југозападниот дел на Франција.