притисни ентер »

„Деновите на македонската литература“ добиваат меѓународен карактер
„Деновите на македонската литература“ добиваат меѓународен карактер

„Деновите на македонската литература“ добиваат меѓународен карактер

Катедрата за македонска книжевност и култура, со годинешното издание на манифестацијата ја продолжува традицијата. Оваа година, манифестацијата добива и меѓународен карактер и има поразличен концепт, со поголема фокусираност на книжевната наука и со продлабочување на соработката со познавачите на македонската литература од странските универзитети Годинешното

„Денови на македонската литература” на Филолошкиот факултет

„Денови на македонската литература” на Филолошкиот факултет

Филолошкиот факултет „Блаже Конески” при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје неделава ќе ја посвети на македонската литература. Во организација на Катедрата за македонска книжевност и култура ќе се одржи годинешното издание на манифестацијата „Денови на македонската литература”. Со предавања на еминентни професори од земјата и од странство

Со предавање на Виолета Пирузе-Тасевска ќе започнат „Деновите на македонската литература“

Со предавање на Виолета Пирузе-Тасевска ќе започнат „Деновите на македонската литература“

Катедрата за македонска книжевност и култура, со годинешното издание на манифестацијата ја продолжува традицијата. Оваа година, манифестацијата добива и меѓународен карактер и има поразличен концепт, со поголема фокусираност на книжевната наука и со продлабочување на соработката со познавачите на македонската литература од странските универзитети.

„Денови на македонската литература“ на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“

„Денови на македонската литература“ на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“

Во организација на Катедрата за македонска книжевност и култура на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, на 3 и 4 април 2024 година ќе се одржи годинешното издание на манифестацијата „Денови на македонската литература“. Манифестацијата ќе биде отворена на 3 април 2024 година (среда), во 12 часот, со

Манифестацијата „Денови на македонската литература“ ќе се одржи на Филолошкиот факултет при УКИМ во Скопје

Манифестацијата „Денови на македонската литература“ ќе се одржи на Филолошкиот факултет при УКИМ во Скопје

Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје оваа седмица ќе ја посвети на македонската литература. Во организација на Катедрата за македонска книжевност и култура ќе се одржи годинешното издание на манифестацијата „Денови на македонската литература“. На програмата се предавања на еминентни професори од земјата

Со предавање на Виолета Пирузе-Тасевска, задутре почнуваат „Деновите на македонската литература”

Со предавање на Виолета Пирузе-Тасевска, задутре почнуваат „Деновите на македонската литература”

10 Годинешното издание на манифестацијата „Денови на македонската литература” во организација на Катедрата за македонска книжевност и култура на Филолошкиот факултет „Блаже Конески” при УКИМ, ќе биде отворено во среда, 3 април, со предавање на проф. д-р Виолета Пирузе-Тасевска, којашто сиот свој работен век го мина на оваа Катедра, се вели во соопштението

Оваа недела, „Денови на македонската литература“ на Филолошкиот факултет при УКИМ

Оваа недела, „Денови на македонската литература“ на Филолошкиот факултет при УКИМ

50 Споделувања Share Tweet Оваа недела, Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје ќе ја посвети на македонската литература. Во организација на Катедрата за македонска книжевност и култура ќе се одржи годинешното издание на манифестацијата „Денови на македонската литература“. Со предавања на еминентни професори

„Денови на македонската литература“ на Филолошкиот факултет при УКИМ

„Денови на македонската литература“ на Филолошкиот факултет при УКИМ

Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје неделава ќе ја посвети на македонската литература. Во организација на Катедрата за македонска книжевност и култура ќе се одржи годинешното издание на манифестацијата „Денови на македонската литература“. Со предавања на еминентни професори од земјата и од странство

„Денови на македонската литература“ на Филолошкиот факултет при УКИМ

„Денови на македонската литература“ на Филолошкиот факултет при УКИМ

Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје неделава ќе ја посвети на македонската литература при што во организација на Катедрата за македонска книжевност и култура ќе се одржи годинешното издание на манифестацијата „Денови на македонската литература“. Манифестацијата ќе биде отворена на 3 април во 12 часот

„Денови на македонската литература“ на Филолошкиот факултет при УКИМ

„Денови на македонската литература“ на Филолошкиот факултет при УКИМ

Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје неделава ќе ја посвети на македонската литература. Во организација на Катедрата за македонска книжевност и култура ќе се одржи годинешното издание на манифестацијата „Денови на македонската литература“. Со предавања на еминентни професори од земјата и од странство