притисни ентер »

Првпат измерени отчукувањата на срцето на син кит додека се нурнува во потрага по храна
Првпат измерени отчукувањата на срцето на син кит додека се нурнува во потрага по храна

Првпат измерени отчукувањата на срцето на син кит додека се нурнува во потрага по храна

Научниците со помош на електрокардиограф прицврстен на телото на син кит првпат во историјата ја измериле брзината на отчукувањата на срцето на синиот кит кога се нурнал во потрага по храна и утврдиле дека има само неколку отчукувања во минута. Научниците утврдиле дека најголемиот цицач, синиот кит, кој може да достигне должина од 30 метри и тежина