притисни ентер »

Во НБА лига не се игра кошарка
Во НБА лига не се игра кошарка

Во НБА лига не се игра кошарка

Предводникот на каталонскиот кошаркарски тим, екипата на Барселона, Светислав Пешиќ, во интервју за „Еврохупс“ откри што мисли за кошарката во НБА лигата и воедно ја спореди со онаа која се игра во Европа. Српскиот стручњак, кој речиси цела кариера ја мина во Европа, објасни која е разликата помеѓу европската и американската кошарка. Српскиот тренер

Во НБА лига не се игра кошарка

Во НБА лига не се игра кошарка

Предводникот на каталонскиот кошаркарски тим, екипата на Барселона, Светислав Пешиќ, во интервју за „Еврохупс“ откри што мисли за кошарката во НБА лигата и воедно ја спореди со онаа која се игра во Европа. Српскиот стручњак, кој речиси цела кариера ја мина во Европа, објасни која е разликата помеѓу европската и американската кошарка. Во кошарката,

Пешиќ: НБА не е кошарка, во Евролигата се игра најдобрата кошарка

Пешиќ: НБА не е кошарка, во Евролигата се игра најдобрата кошарка

Искусниот и трофеен српски стратег, Светислав Пешиќ кој во овој момент е предводник на Барселона направи анализа, компарација и притоа објасни зошто најдобрата кошарка се игра во Европа, а не во НБА лигата. Пешиќ смета дека во Евролигата се игра најдобрата кошарка со сите елементи, поточно смета дека тоа што сега го нуди НБА не е она вистинското што

Пешиќ: НБА не е кошарка, вистинската се игра во Европа

Пешиќ: НБА не е кошарка, вистинската се игра во Европа

Еден од најголемите тренери на сите времиња, Светислав Пешиќ, смета дека вистинската кошарка ја има во Европа, а не во НБА лигата, односно на Стариот континент се игра најдобрата кошарка во светот. „Во кошарката, ако сакате да промените ритам, да играте во транзиција и позиционо, тоа се прави во одбраната, не во нападот. Потоа се презема иницијатива

НБА не е кошарка, вистинската кошарка е во Европа

НБА не е кошарка, вистинската кошарка е во Европа

Тренерот на Барселона смета дека најдоброто од овој спорт е на Стариот континент, а не „преку барата"... „Во кошарката, ако сакате да го промените ритмот, да играте во транзиција или позициски, тоа се прави во одбраната, а не во нападот. Тогаш се превзема иницијатива во контранападот, се контролира играта на начин кој го посакувате. Така е во Европа,

Пешиќ: Она во НБА не е кошарка

Пешиќ: Она во НБА не е кошарка

Еден од најпочитуваните европски тренери, Светислав Пешиќ, ја споредил кошарката што се игра во НБА и во Евролигата. Според Пешиќ тоа што се игра во НБА „не е кошарка“. Пешиќ кој во минатото има златни медали како селектор на Германија и Југославија на европските првенства во 1993 и 2001 и злато со Југославија на светското првенство во 2002 година,

ФИБА го истера своето, но кошарката загуби

ФИБА го истера своето, но кошарката загуби

Експериментот на светската кошаркарска федерација (ФИБА) наречен квалификации за Светско првенство во Кина 2019 година е при самиот крај. Иако остана уште само еден „прозорец“, кој ќе се одржи во февруари и во кој нашата репрезентација нема да се најде, уште од сега сите се согласуваат дека ФИБА погреши и може да се каже дека експериментот е неуспешен

ФИБА го истера своето, но кошарката загуби

ФИБА го истера своето, но кошарката загуби

Експериментот на светската кошаркарска федерација (ФИБА) наречен квалификации за Светско првенство во Кина 2019 година е при самиот крај. Иако остана уште само еден „прозорец“, кој ќе се одржи во февруари и во кој нашата репрезентација нема да се најде, уште од сега сите се согласуваат дека ФИБА погреши и може да се каже дека експериментот е неуспешен