притисни ентер »

Зошто имаме влакна на толку чудни места?
Зошто имаме влакна на толку чудни места?

Зошто имаме влакна на толку чудни места?

Имаме многу заеднички работи со нашите најблиски примати-роднини. Но, луѓето изгледаат малку... недоволно облечени. Наместо густо крзно да ги покрива нашите тела, многумина од нас главно имаат коса на главата - и на неколку други места. Па, како станавме толку „голи“? И, зошто имаме влакна таму каде што имаме? Нина Г. Јаблонски ја истражува еволуцијата