притисни ентер »

Шефот на украинската дипломатија поднесе оставка
Шефот на украинската дипломатија поднесе оставка

Шефот на украинската дипломатија поднесе оставка

Украинскиот министер за надворешни работи Павло Климкин денеска поднесе оставка на функцијата преку видео објавено на неговиот профил на Фејсбук, во кое најавува и дека ќе се кандидира за пратеник во Парламентот на Украина, Врховната рада. Во видеото Климкин најавува дека својата писмена оставка ќе ја достави до Врховната рада и до новоизбраниот украински

Шефот на украинската дипломатија поднесе оставка

Шефот на украинската дипломатија поднесе оставка

Украинскиот министер за надворешни работи Павло Климкин денеска поднесе оставка на функцијата преку видео објавено на неговиот профил на Фејсбук, во кое најавува и дека ќе се кандидира за пратеник во Парламентот на Украина, Врховната рада. Во видеото Климкин најавува дека својата писмена оставка ќе ја достави до Врховната рада и до новоизбраниот украински

Шефот на украинската дипломатија поднесе оставка

Шефот на украинската дипломатија поднесе оставка

Украинскиот министер за надворешни работи Павло Климкин денеска поднесе оставка на функцијата преку видео објавено на неговиот профил на Фејсбук, во кое најавува и дека ќе се кандидира за пратеник во Парламентот на Украина, Врховната рада. Во видеото Климкин најавува дека својата писмена оставка ќе ја достави до Врховната рада и до новоизбраниот украински

Шефот на украинската дипломатија поднесе оставка, сака да биде пратеник

Шефот на украинската дипломатија поднесе оставка, сака да биде пратеник

Украинскиот министер за надворешни работи Павло Климкин денеска поднесе оставка на функцијата преку видео објавено на неговиот профил на Фејсбук, во кое најавува и дека ќе се кандидира за пратеник во Парламентот на Украина, Врховната рада. Во видеото Климкин најавува дека својата писмена оставка ќе ја достави до Врховната рада и до новоизбраниот украински

Украинскиот министер за надворешни работи поднесе оставка

Украинскиот министер за надворешни работи поднесе оставка

Украинскиот министер за надворешни работи, Павлo Климкин, поднесе оставка, пренесува ТАСС повикувајќи се на видео објавено на Фејсбук страницата на Климкин . „Како што ветив, само што ја потпишав мојата оставка”, рече тој. Климкин објасни дека ќе го испрати писмото до Врховната Рада и до украинскиот претседател Владимир Зеленски по неговата инаугурација

Владејачката коалиција во Украина се распадна, можни се вонредни избори

Владејачката коалиција во Украина се распадна, можни се вонредни избори

Владејачкото мнозинство во Украина денес се распадна откако партијата Народен фронт излезе од коалицијата на поранешниот претседател Петро Порошенко, што потенцијално значи дека новиот претседател Володимир Зеленски би можел да распише вонредни избори, објави Ројтерс. „Објавуваме дека се повлекуваме од коалицијата и ги прекинуваме сите активности.

Шефот на украинската дипломатија поднесе оставка

Шефот на украинската дипломатија поднесе оставка

Украинскиот министер за надворешни работи Павло Климкин денеска поднесе оставка на функцијата преку видео објавено на неговиот профил на Фејсбук, во кое најавува и дека ќе се кандидира за пратеник во Парламентот на Украина, Врховната рада. Во видеото Климкин најавува дека својата писмена оставка ќе ја достави до Врховната рада и до новоизбраниот украински

Украинскиот министер за надворешни работи нема да го дочека новиот тим на Зеленски

Украинскиот министер за надворешни работи нема да го дочека новиот тим на Зеленски

Украинскиот министер за надворешни работи, Павлo Климкин, поднесе оставка, пренесува „ТАСС“ повикувајќи се на видео објавено на фејсбук-страницата на Климкин. – Како што ветив, само што ја потпишав мојата оставка – рече тој. Климкин објасни дека ќе го испрати писмото до Врховната рада и до украинскиот претседател Владимир Зеленски по неговата инаугурација

Украинскиот министер за надворешни работи поднесе оставка

Украинскиот министер за надворешни работи поднесе оставка

Украинскиот министер за надворешни работи, Павлo Климкин, поднесе оставка, пренесува ТАСС повикувајќи се на видео објавено на фејсбук-страницата на Климкин . „Како што ветив, само што ја потпишав мојата оставка”, рече тој. Климкин објасни дека ќе го испрати писмото до Врховната рада и до украинскиот претседател Владимир Зеленски по неговата инаугурација

Шефот на украинската дипломатија поднесе оставка

Шефот на украинската дипломатија поднесе оставка

Украинскиот министер за надворешни работи Павло Климкин денеска поднесе оставка на функцијата преку видео објавено на неговиот профил на Фејсбук, во кое најавува и дека ќе се кандидира за пратеник во Парламентот на Украина, Врховната рада. Во видеото Климкин најавува дека својата писмена оставка ќе ја достави до Врховната рада и до новоизбраниот украински