притисни ентер »

[Став] Политичарите како забавувачи на народот
[Став] Политичарите како забавувачи на народот

[Став] Политичарите како забавувачи на народот

Фото: europeanwesternbalkans.com Помина времето кога политиката беше „шаховска борба“ на политичките актери, која неретко се одвиваше далеку од очите на јавноста и беше доста неразбирлива за обичниот гласач. Денес, политичарот е шоумен, забавувач, провокатор, жонглер, некој кој не остава никого рамнодушен. Може да се каже дека гласачите, со тек на