притисни ентер »

Куче-робот носи овци на пасиште
Куче-робот носи овци на пасиште

Куче-робот носи овци на пасиште

Кучето-робот Спот, на американска компанија за дизајн, инженерство и роботика „Бостон Динамикс“, веројатно е од огромна помош кога станува збор за водење овци на пасиште. На видео, објавено од софтверската компанија „Рокос“, се прикажува како Спот ја извршува својата работа низ пасиштата на Нов Зеланд. Роботите, како Спот од „Бостон Динамикс“, ја зголемуваат

Виде: Куче робот чува овци

Виде: Куче робот чува овци

Роботот е дизајниран за спасувачки мисии со потраги, преминување преку нерамни терени, сакајќи да видат како би им помогнал на фармерите во Нов Зеланд, роботот е пуштен помеѓу стадо овци. Давид Ингс, од компанијата „Rocos“, рекол дека го пуштиле меѓу вистински кучиња. „Немавме очекувања дека ќе ги замени кучињата, но се изненадивме од тоа колку е агилен

Куче-робот носи овци на пасиште

Куче-робот носи овци на пасиште

Кучето-робот Спот, на американска компанија за дизајн, инженерство и роботика „Бостон Динамикс“, веројатно е од огромна помош кога станува збор за водење овци на пасиште. На видео, објавено од софтверската… Текстот Куче-робот носи овци на пасиште (ВИДЕО) е превземен од USB.mk . The post Куче-робот носи овци на пасиште (ВИДЕО) appeared first on M Express

Огромна помош кога станува збор за водење овци на пасиште.

Огромна помош кога станува збор за водење овци на пасиште.

Кучето-робот Спот, на американска компанија за дизајн, инженерство и роботика „Бостон Динамикс“, веројатно е од огромна помош кога станува збор за водење овци на пасиште. На видео, објавено од софтверската компанија „Рокос“, се прикажува како Спот ја извршува својата работа низ пасиштата на Нов Зеланд. Роботите, како Спот од „Бостон Динамикс“, ја зголемуваат

Куче-робот носи овци на пасиште

Куче-робот носи овци на пасиште

Кучето-робот Спот, на американска компанија за дизајн, инженерство и роботика „Бостон Динамикс“, веројатно е од огромна помош кога станува збор за водење овци на пасиште. На видео, објавено од софтверската компанија „Рокос“, се прикажува како Спот ја извршува својата работа низ пасиштата на Нов Зеланд. Роботите, како Спот од „Бостон Динамикс“, ја зголемуваат

Куче-робот носи овци на пасиште

Куче-робот носи овци на пасиште

Кучето-робот Спот, на американска компанија за дизајн, инженерство и роботика „Бостон Динамикс“, веројатно е од огромна помош кога станува збор за водење овци на пасиште. На видео, објавено од софтверската компанија „Рокос“, се прикажува како Спот ја извршува својата работа низ пасиштата на Нов Зеланд. Роботите, како Спот од „Бостон Динамикс“, ја зголемуваат

Куче-робот носи овци на пасиште

Куче-робот носи овци на пасиште

Кучето-робот Спот, на американска компанија за дизајн, инженерство и роботика „Бостон Динамикс”, веројатно е од огромна помош кога станува збор за водење овци на пасиште. На видео, објавено од софтверската компанија „Рокос”, се прикажува како Спот ја извршува својата работа низ пасиштата на Нов Зеланд. Роботите, како Спот од „Бостон Динамикс”, ја зголемуваат

Куче-робот носи овци на пасиште

Куче-робот носи овци на пасиште

– Кучето-робот Спот, на американска компанија за дизајн, инженерство и роботика „Бостон Динамикс“, веројатно е од огромна помош кога станува збор за водење овци на пасиште. На видео, објавено од софтверската компанија „Рокос“, се прикажува како Спот ја извршува својата работа низ пасиштата на Нов Зеланд. Роботите, како Спот од „Бостон Динамикс“, ја

Куче-робот носи овци на пасиште

Куче-робот носи овци на пасиште

Кучето-робот Спот, на американска компанија за дизајн, инженерство и роботика Boston Dynamics, веројатно е од огромна помош кога станува збор за водење овци на пасиште. На видео, објавено од софтверската компанија Rocos, се прикажува како Спот ја извршува својата работа низ пасиштата на Нов Зеланд. Роботите, како Спот од Boston Dynamics, ја зголемуваат

Куче-робот носи овци на пасиште

Куче-робот носи овци на пасиште

Кучето-робот Спот, на американска компанија за дизајн, инженерство и роботика „Бостон Динамикс“, веројатно е од огромна помош кога станува збор за водење овци на пасиште. На видео, објавено од софтверската компанија „Рокос“, се прикажува како Спот ја извршува својата работа низ пасиштата на Нов Зеланд. Роботите, како Спот од „Бостон Динамикс“, ја зголемуваат