притисни ентер »

Тереза Меј ќе бара посилни санкции за Русија

Тереза Меј ќе бара посилни санкции за Русија

Односите меѓу Велика Британија и Русија се влошија на почетокот на оваа година, по труењето на поранешниот руски шпион Сергеј Скрипаљ и неговата ќерка Јулија во Англија, за што Лондон ја обвини Москва. Британската премиерка Тереза Меј денеска изјави дека на претстојниот самит на ЕУ ќе бара зајакнување на санкциите против Русија. „Ќе извршам притисок

Тереза Меј ќе бара посилни санкции за Русија

Тереза Меј ќе бара посилни санкции за Русија

Британската премиерка Тереза Меј денеска во британскиот Парламент изјави дека на претстојниот Самит на ЕУ, кон крајот на месецов, ќе бара да се засилат санкциите против Русија. „Ќе инсистирам да ги задржиме санкциите против Русија. Всушност, мислам дека постојат некои области во кои треба да го зајакнеме режимот на санкции“, изјави Меј пред британските

Тереза Меј ќе бара посилни санкции за Русија

Тереза Меј ќе бара посилни санкции за Русија

Британската премиерка Тереза Меј денеска во британскиот Парламент изјави дека на претстојниот Самит на ЕУ, кон крајот на месецов, ќе бара да се засилат санкциите против Русија. „Ќе инсистирам да ги задржиме санкциите против Русија. Всушност, мислам дека постојат некои области во кои треба да го зајакнеме режимот на санкции“, изјави Меј пред британските

Британската премиерка подготвува нова тура санкции за Русија

Британската премиерка подготвува нова тура санкции за Русија

Британската премиерка Тереза Меј денеска изјави дека на претстојниот самит на ЕУ ќе бара зајакнување на санкциите против Русија. „Ќе извршам притисок да осигурам продолжување на санкциите врз Русија“, рече Меј во парламентот, пренесе Ројтерс . Таа додаде дека постојат некои области во кои санкциите треба да се заострат. Односите меѓу Велика Британија

Меј: Ќе инсистирам да се засилат санкциите против Русија

Меј: Ќе инсистирам да се засилат санкциите против Русија

Британската премиерка Тереза Меј денеска изјави дека ќе настојува да се засилат санкциите против Русија на средбата на врвот на ЕУ, која треба да се одржи кон крајот на месецот. – Ќе инсистирам да ги задржиме санкциите против Русија, изјави Меј пред Парламентот. – Всушност, мислам дека постојат некои области во кои треба да го зајакнеме режимот на

Меј бара построги санкции за Русија

Меј бара построги санкции за Русија

Британската премиерка, Тереза Меј, кажа денеска дека на претстојниот самит на ЕУ ќе побара да се засилат санкциите кон Русија. Ќе извршам притисок за да го осигурам продолжението на санкциите, изјави Меј во Парламентот. Таа додаде дека постојат некои области во кои би требало да има пооштрување на санкциите. Односите меѓу Британија и Русија се влошија

Меј: Ќе инсистирам да се засилат санкциите против Русија

Меј: Ќе инсистирам да се засилат санкциите против Русија

Британската премиерка Тереза Меј денеска изјави дека ќе настојува да се засилат санкциите против Русија на средбата на врвот на ЕУ, која треба да се одржи кон крајот на месецот. - Ќе инсистирам да ги задржиме санкциите против Русија, изјави Меј пред Парламентот. - Всушност, мислам дека постојат некои области во кои треба да го зајакнеме режимот на

Меј: Ќе инсистирам да се засилат санкциите против Русија

Меј: Ќе инсистирам да се засилат санкциите против Русија

Британската премиерка Тереза Меј денеска изјави дека ќе настојува да се засилат санкциите против Русија на средбата на врвот на ЕУ, која треба да се одржи кон крајот на месецот. – Ќе инсистирам да ги задржиме санкциите против Русија. Всушност, мислам дека постојат некои области во кои треба да го зајакнеме режимот на санкции- изјави Меј пред Парламентот

Ќе инсистирам да се засилат санкциите против Русија

Ќе инсистирам да се засилат санкциите против Русија

Британската премиерка Тереза Меј денеска изјави дека ќе настојува да се засилат санкциите против Русија на средбата на врвот на ЕУ, која треба да се одржи кон крајот на месецот. – Ќе инсистирам да ги задржиме санкциите против Русија, изјави Меј пред Парламентот. – Всушност, мислам дека постојат некои области во кои треба да го зајакнеме режимот на

Меј: Ќе инсистирам да се засилат санкциите против Русија

Меј: Ќе инсистирам да се засилат санкциите против Русија

Меј: Ќе инсистирам да се засилат санкциите против Русија Британската премиерка Тереза Меј денеска изјави дека ќе настојува да се засилат санкциите против Русија на средбата на врвот на ЕУ, која треба да се одржи кон крајот на месецот. – Ќе инсистирам да ги задржиме санкциите против Русија, изјави Меј пред Парламентот. – Всушност, мислам дека постојат