притисни ентер »

Чудни радиобранови од средиштето на Млечниот Пат ги збунуваат научниците
Чудни радиобранови од средиштето на Млечниот Пат ги збунуваат научниците

Чудни радиобранови од средиштето на Млечниот Пат ги збунуваат научниците

Астрономите забележале чудни радиобранови кои доаѓаат од средиштето на Млечниот Пат. Според нова студија, забележаниот енергетски сигнал не е како другите досега проучени феномени, и сугерира на претходно непознат ѕвезден објект, пренесува „Си-ен-ен“. Житенг Ванг, автор на новата студија во „Астрофизикал џурнал“ открива дека светлината на објектот

Мистериозни сигнали доаѓаат од правец на Млечниот Пат, астрономите зачудени

Мистериозни сигнали доаѓаат од правец на Млечниот Пат, астрономите зачудени

Астрономи открија мистериозни радиосигнали кои доаѓаат од правец на Млечниот Пат, а кои не се вклопуваат со познатиот образец на променлив радио извор, што би можел да укажува на нова класа… Текстот Мистериозни сигнали доаѓаат од правец на Млечниот Пат, астрономите зачудени е превземен од USB.mk . The post Мистериозни сигнали доаѓаат од правец на Млечниот

Мистериозни сигнали доаѓаат од правец на Млечниот Пат, астрономите зачудени

Мистериозни сигнали доаѓаат од правец на Млечниот Пат, астрономите зачудени

Астрономи открија мистериозни радиосигнали кои доаѓаат од правец на Млечниот Пат, а кои не се вклопуваат со познатиот образец на променлив радио извор, што би можел да укажува на нова класа ѕвезден објект. Астрономите забележале чудни радиобранови кои доаѓаат од средиштето на Млечниот Пат. Според нова студија, забележаниот енергетски сигнал не е како

Чудни радиобранови од средиштето на Млечниот Пат ги збунуваат научниците

Чудни радиобранови од средиштето на Млечниот Пат ги збунуваат научниците

Астрономите забележале чудни радиобранови кои доаѓаат од средиштето на Млечниот Пат. Според нова студија, забележаниот енергетски сигнал не е како другите досега проучени феномени, и сугерира на претходно непознат ѕвезден објект, пренесува „Си-ен-ен“. Житенг Ванг, автор на новата студија во „Астрофизикал џурнал“ открива дека светлината на објектот

Чудни радиобранови од средиштето на Млечниот Пат ги збунуваат научниците

Чудни радиобранови од средиштето на Млечниот Пат ги збунуваат научниците

Астрономите забележале чудни радиобранови кои доаѓаат од средиштето на Млечниот Пат. Според нова студија, забележаниот енергетски сигнал не е како другите досега проучени феномени, и сугерира на претходно непознат ѕвезден објект, пренесува „Си-ен-ен“. Житенг Ванг, автор на новата студија во „Астрофизикал џурнал“ открива дека светлината на објектот

Чудни радиобранови од средиштето на Млечниот Пат ги збунуваат научниците

Чудни радиобранови од средиштето на Млечниот Пат ги збунуваат научниците

Астрономите забележале чудни радиобранови кои доаѓаат од средиштето на Млечниот Пат. Според нова студија, забележаниот енергетски сигнал не е како другите досега проучени феномени, и сугерира на претходно непознат ѕвезден објект, пренесува „Си-ен-ен“. Житенг Ванг, автор на новата студија во „Астрофизикал џурнал“ открива дека светлината на објектот

Чудни радио бранови уловени како пристигнуваат од нашата галаксија

Чудни радио бранови уловени како пристигнуваат од нашата галаксија

Астрономите открија невообичаени сигнали кои доаѓаат од правецот на центарот на галаксијата Млечен Пат, кои не се вклопуваат во постојната шема на променлив радио извор, што може да укаже на нова класа sвездени објекти. – Најчудното својство на овој нов сигнал е тоа што има многу висока поларизација. Ова значи дека неговата светлина осцилира само во

Мистериозни сигнали доаѓаат од правец на Млечниот Пат, астрономите зачудени

Мистериозни сигнали доаѓаат од правец на Млечниот Пат, астрономите зачудени

Астрономи открија мистериозни радиосигнали кои доаѓаат од правец на Млечниот Пат, а кои не се вклопуваат со познатиот образец на променлив радио извор, што би можел да укажува на нова класа ѕвезден објект. „Најчудното својство на овој нов сигнал е што има многу висока поларизација. Тоа значи дека неговата светлина осцилира само во еден правец, но со