притисни ентер »

Илон Маск испрати мисирка во вселената
Илон Маск испрати мисирка во вселената

Илон Маск испрати мисирка во вселената

На Меѓународната вселенска станица денеска е испратена божиќна мисирка, заедно со сос од брусница, сладок компир и овошен колач. Празничната пратка, од Кејп Канаверал на Флорида, во вселената ја лансираше американската компанија на Илон Маск „СпејсИкс“ (SpaceX) со ракета „Фалкон 9“. Капсулата со пратката би требало до лабораторијата во орбитата да

На Меѓународната вселенска станица испратена божикна мисирка, но и глувци и црви

На Меѓународната вселенска станица испратена божикна мисирка, но и глувци и црви

Денес на Меѓународната вселенска станица беше испратена божикна мисирка заедно со сос од брусница, сладок компир и задолжителен овошен колач. Празничната пратка во вселената беше лансирана од Кејп Канаверал на Флорида,  од  страна на американската компанија Speyx (SpaceX), со ракета „falkon 9″, пренесува АП. Капсулата со пратката треба да пристигне

На Меѓународната вселенска станица испратена божикна мисирка, но и глувци и црви

На Меѓународната вселенска станица испратена божикна мисирка, но и глувци и црви

Денес на Меѓународната вселенска станица беше испратена божикна мисирка заедно со сос од брусница, сладок компир и задолжителен овошен колач. Празничната пратка во вселената беше лансирана од Кејп Канаверал на Флорида,  од  страна на американската компанија Speyx (SpaceX), со ракета „falkon 9″, пренесува АП. Капсулата со пратката треба да пристигне

На Меѓународната вселенска станица испратена божикна мисирка, но и глувци и црви

На Меѓународната вселенска станица испратена божикна мисирка, но и глувци и црви

Денес на Меѓународната вселенска станица беше испратена божикна мисирка заедно со сос од брусница, сладок компир и задолжителен овошен колач. Празничната пратка во вселената беше лансирана од Кејп Канаверал на Флорида,  од  страна на американската компанија Speyx (SpaceX), со ракета „falkon 9″, пренесува АП. Капсулата со пратката треба да пристигне

Елон Маск испрати божиќна мисирка во вселената

Елон Маск испрати божиќна мисирка во вселената

На Меѓународната вселенска станица денеска е испратена божиќна мисирка, заедно со сос од брусница, сладок компир и овошен колач. Празничната пратка, од Кејп Канаверал на Флорида, во вселената ја лансираше американската компанија на Eлон Маск „СпејсИкс“ (SpaceX) со ракета „Фалкон 9“. Капсулата со пратката би требало до лабораторијата во орбитата да

Елон Маск испрати божиќна мисирка во вселената

Елон Маск испрати божиќна мисирка во вселената

На Меѓународната вселенска станица денеска е испратена божиќна мисирка, заедно со сос од брусница, сладок компир и овошен колач. Празничната пратка, од Кејп Канаверал на Флорида, во вселената ја лансираше американската компанија на Eлон Маск „СпејсИкс“ (SpaceX) со ракета „Фалкон 9“. Капсулата со пратката би требало до лабораторијата во орбитата да

Историски момент – SpaceX по трет пат лансираше една иста ракета

Историски момент – SpaceX по трет пат лансираше една иста ракета

Кога извршниот директор на SpaceX, Илон Маск зборува за реупотребливи ракети, тој замислува тие да функционираат како авиони, да се спуштаат на земја, да се чистат и повторно да летаат. И тоа брзо. Компанијата направи многу битен чекор кон остварување на таа иднина – бустерот на ракетата Falcon 9 кој двапати веќе беше искористен сега леташе по трети

Илон Маск испрати мисирка во вселената

Илон Маск испрати мисирка во вселената

На Меѓународната вселенска станица денеска е испратена божиќна мисирка, заедно со сос од брусница, сладок компир и овошен колач. Празничната пратка, од Кејп Канаверал на Флорида, во вселената ја лансира американската компанија на Илон Маск „Спејс екс“ (SpaceX) со ракета „Фалкон 9“. Капсулата со пратката би требало да пристигне до лабораторијата во

Илон Маск испрати мисирка во вселената

Илон Маск испрати мисирка во вселената

На Меѓународната вселенска станица денеска е испратена божиќна мисирка, заедно со сос од брусница, сладок компир и овошен колач. Празничната пратка, од Кејп Канаверал на Флорида, во вселената ја лансираше американската компанија на Илон Маск „СпејсИкс“ (SpaceX) со ракета „Фалкон 9“. Капсулата со пратката би требало до лабораторијата во орбитата да

Илон Маск испрати мисирка во вселената

Илон Маск испрати мисирка во вселената

На Меѓународната вселенска станица денеска е испратена божиќна мисирка, заедно со сос од брусница, сладок компир и овошен колач. Празничната пратка, од Кејп Канаверал на Флорида, во вселената ја лансираше американската компанија на Илон Маск „СпејсИкс“ (SpaceX) со ракета „Фалкон 9“. Капсулата со пратката би требало до лабораторијата во орбитата да