притисни ентер »

Малку поинаква посна сарма: Вака подготвениот фил ќе ве воодушеви (РЕЦЕПТ)
Малку поинаква посна сарма: Вака подготвениот фил ќе ве воодушеви (РЕЦЕПТ)

Малку поинаква посна сарма: Вака подготвениот фил ќе ве воодушеви (РЕЦЕПТ)

ИЗВОР Скопје24 | декември 7, 2019 Класично подготвената сарма со мелено месо е вистински специјалитет на нашите простори, а за време на постот и посните слави се подготвува нејзината посна варијанта. Секој кој знае да направи посна сарма си има свој рецепт. Некој филот го подготвува со ориз, сецкана зелка, зачини и праз, некои додаваат различни житарици

Малку поинаква посна сарма: Вака подготвениот фил ќе ве воодушеви (РЕЦЕПТ)

Малку поинаква посна сарма: Вака подготвениот фил ќе ве воодушеви (РЕЦЕПТ)

Класично подготвената сарма со мелено месо е вистински специјалитет на нашите простори, а за време на постот и посните слави се подготвува нејзината посна варијанта. Секој кој знае да направи посна сарма си има свој рецепт. Некој филот го подготвува со ориз, сецкана зелка, зачини и праз, некои додаваат различни житарици и додатоци според вкусот, а

Посна сарма со фил од компири на италијански начин (РЕЦЕПТ)

Посна сарма со фил од компири на италијански начин (РЕЦЕПТ)

Класично подготвената сарма со мелено месо е вистински специјалитет на нашите простори, а за време на постот и посните слави се подготвува нејзината посна варијанта. Секој кој знае да направи посна сарма си има свој рецепт. Некој филот го подготвува со ориз, сецкана зелка, зачини и праз, некои додаваат различни житарици и додатоци според вкусот, а