притисни ентер »

Четворица гостиварчани го прекршиле полицискиот час
Четворица гостиварчани го прекршиле полицискиот час

Четворица гостиварчани го прекршиле полицискиот час

Основното јавно обвинителство Гостивар денеска поднесе Предлози за издавање казнени налози против четири лица кои го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија, за што јавен обвинител на судот му предложи за секој од обвинетите да изрече парична казна во висина од 100 дневни глоби. Од ОЈО наведоа дека

Во Гостивар предложени се казнени налози за четворица за непочитување на полицискиот час

Во Гостивар предложени се казнени налози за четворица за непочитување на полицискиот час

Основното јавно обвинителство Гостивар денеска поднесе Предлози за издавање казнени налози против четири лица кои го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија, за што јавен обвинител на судот му предложи за секој од обвинетите да изрече парична казна во висина од 100 дневни глоби. Од ОЈО наведоа дека

Казнет скопјанец кој потпишал дека ќе биде во самоизолација и утредента излегол од дома

Казнет скопјанец кој потпишал дека ќе биде во самоизолација и утредента излегол од дома

Скопското обвинителство поднесе предлог за издавање казнен налог против едно лице за кривично дело – непостапување според здравствените прописи за време на епидемија. Обвинетиот, на 17 март се вратил во земјава по престој во Словенија, како ризична земја за ширење на коронавирусот COVID-19 и на граничнот премин Табановце потпишал изјава дека ќе спроведе

Предлог казнен налог против скопјанец заради непочитување на здравствените прописи

Предлог казнен налог против скопјанец заради непочитување на здравствените прописи

Jавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје поднесе предлог за изрекување казна во висина од 2.000 евра против скопјанец за непочитување на задолжителна самоизолација. – Обвинетиот, на 17 март се вратил во земјава по престој во Словенија, како ризична земја за ширење на коронавирусот Ковид-19 и на граничнот премин Табановце потпишал изјава

Парична казна за двајца жители на Дебар кои го прекршиле полицискиот час

Парична казна за двајца жители на Дебар кои го прекршиле полицискиот час

Основното јавно обвинителство Дебар денеска поднесе Предлог за издавање казнени налози против две лица кои го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинителството му предложи на судот на секој од обвинетите да им изрече парична казна во висина од 10 до 100

Казнет скопјанец кој потпишал дека ќе биде во самоизолација и утредента излегол од дома

Казнет скопјанец кој потпишал дека ќе биде во самоизолација и утредента излегол од дома

Скопското обвинителство поднесе предлог за издавање казнен налог против едно лице за кривично дело – непостапување според здравствените прописи за време на епидемија. Обвинетиот, на 17 март се вратил во земјава по престој во Словенија, како ризична земја за ширење на коронавирусот COVID-19 и на граничнот премин Табановце потпишал изјава дека ќе спроведе

Четири пресуди во Куманово за непочитување на здравствените препораки

Четири пресуди во Куманово за непочитување на здравствените препораки

Основниот суд во Куманово донесе четири пресуди против четворица кумановци кои не постапувале согласно здравствени прописи за време на епидемија. Двајца од нив се казнети со по 123 илјади денари, а другите двајца со казни по 184.500 илјади денари. – Врз основа на поднесени предлози за издавање на казнен налог, од страна на Основното јавно обвинителство

Казнет скопјанец кој потпишал дека ќе биде во самоизолација и утредента излегол од дома

Казнет скопјанец кој потпишал дека ќе биде во самоизолација и утредента излегол од дома

Скопското обвинителство поднесе предлог за издавање казнен налог против едно лице за кривично дело – непостапување според здравствените прописи за време на епидемија. Обвинетиот, на 17 март се вратил во земјава по престој во Словенија, како ризична земја за ширење на коронавирусот ковид-19 и на граничнот премин Табановце потпишал изјава дека ќе спроведе

Казнет скопјанец кој потпишал дека ќе биде во самоизолација и утредента излегол од дома

Казнет скопјанец кој потпишал дека ќе биде во самоизолација и утредента излегол од дома

Скопското обвинителство поднесе предлог за издавање казнен налог против едно лице за кривично дело – непостапување според здравствените прописи за време на епидемија. Обвинетиот, на 17 март се вратил во земјава по престој во Словенија, како ризична земја за ширење на коронавирусот COVID-19 и на граничнот премин Табановце потпишал изјава дека ќе спроведе

НЕ ИЗДРЖАЛ НИТУ ЕДЕН ДЕН-2.000 евра казна за лице од Пробиштип за прекин на самоизолација

НЕ ИЗДРЖАЛ НИТУ ЕДЕН ДЕН-2.000 евра казна за лице од Пробиштип за прекин на самоизолација

Лице од Пробиштип со престојувалиште во Скопје ниту еден ден не ја почитувал изјавата за задолжителна самоизолаација. Основното јавно обвинителство Скопје денеска поднесе предлог за издавање казнен налог за непостапување според здравствените прописи за време на епидемија. Од ЈО соопштија дека по престој во Австрија, како земја со среден ризик за ширење