притисни ентер »

Револуција во рециклирањето!
Револуција во рециклирањето!

Револуција во рециклирањето!

Замислете кога би можеле да ги рециклираме работите така што ќе ги разделиме на составните молекули, ќе ги отстраниме сите нечистотии и ќе добиеме чиста суровина, а после од нив можеме да правиме нови работи. Ѓубрето би станало вредно! Токму тоа го прават истражувачите од Силициумската долина. Сепак, процедурата е сѐ уште скапа и нема економска логика