притисни ентер »

Откритие кое би можело да го реши проблемот со пластиката во океаните
Откритие кое би можело да го реши проблемот со пластиката во океаните

Откритие кое би можело да го реши проблемот со пластиката во океаните

Научниците неодамна дошле до сензационално откритие кое би можело да го реши проблемот на океаните. Повеќе од 8 милиони тони пластика завршуваат во океаните само во текот на една година, убивајќи го морскиот живот и уништувајќи го екосистемот. Но, изгледа дека научниците се блиску до решение. Тие откриле дека протеините пронајдени во лигњите може да

Откритие кое би можело да го реши проблемот со пластиката во океаните

Откритие кое би можело да го реши проблемот со пластиката во океаните

Научниците неодамна дошле до сензационално откритие кое би можело да го реши проблемот на океаните. Повеќе од 8 милиони тони пластика завршуваат во океаните само во текот на една година, убивајќи го морскиот живот и уништувајќи го екосистемот. Но, изгледа дека научниците се блиску до решение. Тие откриле дека протеините пронајдени во лигњите може да