притисни ентер »

Португалија го отвори еден од најдолгите пешачки мостови во светот
Португалија го отвори еден од најдолгите пешачки мостови во светот

Португалија го отвори еден од најдолгите пешачки мостови во светот

Ако барате уникатно место за посета, Северна Португалија има што да понуди – од зачудувачки природни предели до живописни градови. Сега, геопаркот Арука нуди уште една одлична дестинација за патување. „516 Арука“ е нов пешачки висечки мост за кој креаторите тврдат дека е најдолгиот во светот – 516 метри. Се наоѓа на 175 метри над реката Паива и се