притисни ентер »

Поздрав до северџаните од Милошоски: Хаир никога да немат Стамче беј и Бујар Лигдо, Нејко челеби!
Поздрав до северџаните од Милошоски: Хаир никога да немат Стамче беј и Бујар Лигдо, Нејко челеби!

Поздрав до северџаните од Милошоски: Хаир никога да немат Стамче беј и Бујар Лигдо, Нејко челеби!

Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски го коментира изгласувањето на уставнте измени со стихови од великиот Григор Прличев. Глигор Прличев за оние што го предаваат достоинството на поколенијата и ја силуваат вољата на народот: “Тога грмкиј плач народен небо процепил. “Ох! послушај, милиј Боже! Хаир никога да немат Стамче беј и Бујар Лигдо, Нејко

ПОЗДРАВ ДО СЕВЕРЏАНИТЕ ОД МИЛОШОСКИ: Хаир никога да немат Стамче беј и Бујар Лигдо, Нејко челеби!

ПОЗДРАВ ДО СЕВЕРЏАНИТЕ ОД МИЛОШОСКИ: Хаир никога да немат Стамче беј и Бујар Лигдо, Нејко челеби!

Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски го коментира изгласувањето на уставнте измени со стихови од великиот Григор Прличев. Тога грмкиј плач народен небо процепил. “Ох! послушај, милиј Боже! Хаир никога да немат Стамче беј и Бујар Лигдо, Нејко челеби!” Милостивиј Бог послушал патричка горешча клетва; Слава нихна, семе нихно погубил со шум. И сега

Клетвата на Прличев за оние кои го го предаваат достоинството на поколенијата

Клетвата на Прличев за оние кои го го предаваат достоинството на поколенијата

Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски го коментира изгласувањето на уставнте измени со стихови од великиот Григор Прличев. Тога грмкиј плач народен небо процепил. “Ох! послушај, милиј Боже! Хаир никога да немат Стамче беј и Бујар Лигдо, Нејко челеби!” Милостивиј Бог послушал патричка горешча клетва; Слава нихна, семе нихно погубил со шум. И сега