притисни ентер »

„Sony“ тестира електричен автомобил
„Sony“ тестира електричен автомобил

„Sony“ тестира електричен автомобил

Компанијата „Sony“ многумина изненади на годинешниот „CES“ претставувајќи прототип на електричен автомобил. „Sony“ претходно имаше направено прототип со цел да ја покаже својата технологија во светот на автомобилите, па одлучија да направат сопствен автомобил кој ќе го понудат на пазарот. Станува збор за автомобил кој има дуален мотор од по 200 kW,

Sony веќе започна со тестирање на својот прв електричен автомобил

Sony веќе започна со тестирање на својот прв електричен автомобил

Sony веќе го изненади светот со претставувањето на својот прототип со кој ја покажа својата технологија кога станува збор за автомобилизмот, а се чини дека во компанијата се сериозни во намерата наскоро да направат сопствен автомобил. Станува збор за автомобил со два мотори од по 200 kW, еден поставен на предната, а друг поставен на задната осовина

Sоny ќе ги тестира електромобилите на пат

Sоny ќе ги тестира електромобилите на пат

Концепт електромобилот Visiоn-S, развиен од страна на Sony се подготвува за тестирање во реални услови на патот. Новото видео кое беше објавено од страна на компанијата го покажува прототипот во движење во Токио. Ова не е првата појава на Visiоn-S на патот. Електромобилот веќе беше покажан во градот Грац во Австрија. Таму се наоѓа централата на Mаgnа

Sony продолжува со развојот на концепт автомобилот Vision-S

Sony продолжува со развојот на концепт автомобилот Vision-S

Јапонскиот корпорациски гигант Sony ги изненади сите на годинешното издание на CES со дебито на нивниот концепт  автомобил Vision-S по што почнаа да циркулираат шпекулации дека има намера да влезе и во автомобилската индустрија и тоа како производител на електрични автомобили, но наскоро тоа беше демантирано од самата компанија … Електричниот концепт

Sony ќе тестира електричен автомобил

Sony ќе тестира електричен автомобил

Едно од најголемите изненадувања на годинешниот CES саем беше претставувањето на првиот прототип на електричниот Vision-S автомобил на Sony. Vision-S стигна во Токио каде ќе биде тестирана сензорската и аудио технологијата, а до крајот на годината би требало да пристигне и на јавните улици каде ќе биде тестиран. Прототипот е изработен за потребите

Sony продолжува со развојот на концептниот автомобил Vision-S

Sony продолжува со развојот на концептниот автомобил Vision-S

Јапонскиот корпорациски гигант Sony ги изненади сите на годинешното издание на CES со дебито на нивниот концептен автомобил Vision-S Електричниот концептен автомобил на Sony со напреден автономен систем и два електромотори со моќност од 268 КС, наречен Vision-S, привлече огромно внимание на CES . Првично се мислеше дека јапонската компанија ги тестира