притисни ентер »

Дија Кан, храбра жена која се бори против нацизмот со камера и човечки муабет
Дија Кан, храбра жена која се бори против нацизмот со камера и човечки муабет

Дија Кан, храбра жена која се бори против нацизмот со камера и човечки муабет

Дија Кан (Deeyah Khan) е муслиманка од Норвешка, со потекло од Авганистан и Пакистан, активистка и новинарка која прави документарци со екстремистичките групи во Англија и САД. Нејзиното „портфолио“ опфаќа интервјуа со членови на Кју Клукс Клан, џихадисти, бели екстремисти, неонацисти итн. Како гостинка во подкастот на Расел Бренд, на прашањето зошто