притисни ентер »

Изложбите во Даут пашин амам достапни виртуелно
Изложбите во Даут пашин амам достапни виртуелно

Изложбите во Даут пашин амам достапни виртуелно

И Националната галерија ги затвори своите простории согласно мерките за спречување на ширење на опасниот вирус КОВИД 19. Постојаната поставка на Националната галерија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам е достапна во виртуелна варијанта до посетителите. Ако сакате да видите што има внатре, односно што е изложено доволно е да ја посетите

Отсега е достапно и виртуелно разгледување на уметничките дела во Даут пашин амам

Отсега е достапно и виртуелно разгледување на уметничките дела во Даут пашин амам

Прошетајте низ виртуелната тура на постојаната национална поставка во Даут пашиниот амам преку веб-страницата на Националната галерија. „Во деновите кога имаме намалено и ограничено движење, не треба да си го ускратиме задоволството од душевна храна: култура и уметност“, соопштија од галеријата на својот Фејсбук профил. Постојаната поставка содржи

Националната галерија е дезинфицирана, сепак посета само онлајн

Националната галерија е дезинфицирана, сепак посета само онлајн

Националната галерија, како и другите културни институции, е затворена за посетители, но постојаната постановка во Даутпашиниот амам е достапна за посетителите преку VR платформата. Во настојување да понуди нови виртуелни опции за анимација на својата публика од различни професионални и возрасни групи, тимот на Националната галерија почна да нуди и

Националната галерија наскоро со виертуелни описи и презентации на дела од богатата колекција

Националната галерија наскоро со виертуелни описи и презентации на дела од богатата колекција

Постојаната поставка на Националната галерија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам е достапна во виртуелна варијанта до посетителите, преку VR платформата. Постојаната поставка на Националната галерија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам е достапна во виртуелна варијанта до посетителите, преку VR платформата. Како

Националната галерија е дезинфицирана, сепак посета само онлајн

Националната галерија е дезинфицирана, сепак посета само онлајн

Националната галерија, како и другите културни институции, е затворена за посетители, но постојаната постановка во Даутпашиниот амам е достапна за посетителите преку VR платформата. Во настојување да понуди нови виртуелни опции за анимација на својата публика од различни професионални и возрасни групи, тимот на Националната галерија почна да нуди и

Националната галерија со виртуелни презентации на дела од богатата колекција

Националната галерија со виртуелни презентации на дела од богатата колекција

Постојаната поставка на Националната галерија на Северна Македонија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам е достапна во виртуелна варијанта до посетителите, преку VR платформата . Како што информират од Галеријата, поради затворените изложбени простори во согласност со препораките на Владата на Северна Македонија, НГ се движи од галерискиот

Изложби и проекти на Националната галерија ќе бидат достапни на интернет

Изложби и проекти на Националната галерија ќе бидат достапни на интернет

Националната галерија ги затвори своите изложбени простори во согласност со препораките на Владата и се движи од галерискиот простор кон виртуелниот. Постојаната поставка на Националната галерија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам е достапна во виртуелна варијанта до посетителите, преку VR платформата https://my.matterport.com/show/

Националната галерија наскоро со виертуелни описи и презентации на дела од богатата колекција

Националната галерија наскоро со виертуелни описи и презентации на дела од богатата колекција

Постојаната поставка на Националната галерија на Сееверна Македонија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам е достапна во виртуелна варијанта до посетителите, преку VR платформата . Како што информират од Галеријата, поради затворените изложбени простори во согласност со препораките на Владата на Северна Македонија, НГ се движи од галерискиот

Изложби и проекти на Националната галерија ќе бидат достапни на интернет

Изложби и проекти на Националната галерија ќе бидат достапни на интернет

Националната галерија ги затвори своите изложбени простори во согласност со препораките на Владата и се движи од галерискиот простор кон виртуелниот. Постојаната поставка на Националната галерија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам е достапна во виртуелна варијанта до посетителите, преку VR платформата https://my.matterport.com/show/

Виртуелна посета на Националната галерија

Виртуелна посета на Националната галерија

Во моменти кога се соочуваме со опасност од поголемо ширење на епидемијата на вирусот корона, и кога се обидуваме да ги следиме препораките да останеме колку што е можно повеќе дома, најголем дел од културните институциикај нас, меѓу кои и ние, ги затворивме за посетители своите објекти, но, вовакви специфични случаи и согласно можностите и знаењата